Abortus

Više
7 godina 1 mesec pre - 6 godina 9 meseci pre #36576 od Marinica
Marinica je napravio novu temu: Abortus
Abortus (pobačaj) je nameran ili spontan prekid trudnoće. Spontani pobačaj ima tok sličan porođaju i retko je praćen komplikacijama. U našoj sredini pod abortusom češće se podrazumeva samo namerni, željeni prekid trudnoće - abortus arteficialis. Pitanje izazvanog abortusa je veoma osetljiva tema, ali i problem čiji se značaj nikako ne može zanemariti. Poznato je da je u našoj zemlji već više godina broj izvršenih abortusa u stalnom porastu, iako mnoge privatne klinike ne prijavljuju sve obavljene intervencije. Mišljenja su podeljena, a zakonske odredbe jasne. Odluku o tome da li ćete roditi ili abortirati je teško doneti. I jedna i druga sa sobom nose niz posledica i odgovornosti. Zato dobro razmislite šta je najbolje za vas i ljude koji su vam važni u životu. I naravno, ne dozvolite da u buduće o abortusu razmišljate kao o metodi za kontrolu rađanja.
Mnogi postovi o abortusu su posveceni nekim alternativama kada je abortus u pitanju, ali koliko je uradilo onaj pravi, bez vakuuma, bez pomocnih hemijskih sredstava, bez anestezije... da li ste imali neki,kako ste prosle,misljenja..?
Nikada nisam imala ni pobacaj a ni sam ni pozelela da odbacim trudnocu nadam se da necu ni iamti takva iskustava,ali me zanima kako to,sta? koliko to kosta?

Poslednja izmena: 6 godina 9 meseci pre od Miljana.

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.

Više
7 godina 1 mesec pre #36625 od Two Princess
Two Princess je odgovorio na temu: Odg: Abortus
Rec abortus ne vezujem za spontani pobacaj.
Abortus dozivljavam kao namernu i sa zeljom prekinutu trudnocu. To ne volim da osudjujem niti da opravdavam, jednostavno o tome ni ne razmisljam.
Dok me spontani pobacaj, po mojim emocijama asocira na veliku tugu i jak bol.
Mozda gresim i to dodje jedno te isto, po medicinskoj terminologiji i definiciji.
Za moj pojam postoji velika razlika!
Zahvalnice:: Marinica

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.

Više
7 godina 1 mesec pre - 6 godina 7 meseci pre #36626 od Aleks
Aleks je odgovorio na temu: Odg: Abortus
Nikada nisam imala abortus,i verovatno ga nikad ne bih ni uradila sem iz nekih zdravstvenih razloga..Znam vise zena koje su ga imale..Vrlo je kompleksno pitanje da bi se odgovorilo sa ZA ili PROTIV..
Nedavno sam na jednoj FB stranici procitala anonimno pitanje zene -u kojoj privatnoj apoteci mogu da se kupe taplete za prekid nezeljene trudnoce(nisu u slobodnoj prodaji tj. na listi dozvoljenih u nasoj zemlji ali su se primenjivale na nekim klinikama)-bila sam sokirana komentarima drugih mama koje su je nazivale ubicom,olosem,monstrumom..da je bolje da se ona ubije i slicno...Zakonom je dozvoljeno,nekad i medicinski opravdano (kada postoje neke sumnje u pogledu zdravlja ploda ili ugrozenosti majke).. i ne moze se tek tako osudjivati...Naravno postoji i druga strana price a to je pravo na zivot te bebe!!!
U svakom slucaju-BOLJE SPRECITI da do toga dodje...
[/url]

Poslednja izmena: 6 godina 7 meseci pre od Aleks.
Zahvalnice:: Marinica

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.

  • luna
  • luna's Avatar
  • Posetilac
  • Posetilac
7 godina 1 mesec pre #36643 od luna
luna je odgovorio na temu: Odg: Abortus
ne podrzavam ga kao sredstvo kontracepcije,ali iz zdravstvenih razloga da naravno sta npr ako je neka zena bolesna i zatrudni i to joj moze ugroziti zivot?? ali protiv sam ovih koji ajd da lepo kazem vode ljubav (da ne budem bezobrazna) a ne znaju kako pa posle kukaju kako su trudne i idu na abortuse to prezirem a jos gore su mi ove zene a i muskarci koji prave decu a nemaju ni za sebe hranu pa se da izvinete nakote desetak pa posle kukaju nemaju deca sta da im jedu takve bih sterilisala kad vec ne znaju da vade. da ne duzim,protiv sam abortusa s jedne strane al nikako nisam protiv kada je zdravlje u pitanju,zivot..

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.

Više
7 godina 1 mesec pre #36644 od Miljana
Miljana je odgovorio na temu: Odg: Abortus
DA veliki sam protivnik abortusa! U slucaju da nesto nije u redu sa plodom, onda ok, mislim da to dete ne treba sutra da se muci a i majka sa njim! Ali sto se tice abortusa iz cistog hira onda osudjujem!!! I da se ja pitam zakonom bi zabranila abortus! Sem u pojedinim slucajevima!!! Pa bar danas ima toliko kontracepcije da mogu da biraju!Mama, ponosna sam sto ste vi moji roditelji <3
Zahvalnice:: Marinica

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.

Više
7 godina 1 mesec pre #36648 od Marinica
Marinica je odgovorio na temu: Odg: Abortus
slazem se sa svima zaista je tako i nikada ga ne bih uradila pa mozda cak ni po ceni mog zivota. :what: ....ja obozavam decu vec sam negde napisala da sam zelela 8 pa sam smanjila na 6 ako bog da mozda ih nekada budem imala i bicu najsrecnija na svetu......... :hihi: :kisss:: :kisss:: :srecan: :srecan: :kisss:: :kisss:: :kisss::

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.

Više
7 godina 1 mesec pre #36819 od Marija
Marija je odgovorio na temu: Odg: Abortus
nisam isla niti sam ikada pozelela ali je isla moja kolegenica s posla kaze da joj daju anesteziju i danije nista osetila ali da posle toga imala mucnine,pospanost......ne podrzavam to ali i ne osudjujem.........

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.

Više
7 godina 1 mesec pre #36822 od Miljana
Miljana je odgovorio na temu: Odg: Abortus
Omg ona nije osetila, kao da je to najbitnije, a sta je sa malim andjelom koji je bio u njenom stomaku :(Mama, ponosna sam sto ste vi moji roditelji <3

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.

Više
7 godina 1 mesec pre #36823 od Marija
Marija je odgovorio na temu: Odg: Abortus
pokusala sam da je nagovorim da odustane ali niuje zelela bas se pitam sta one razmisljaju zbog cega se sve te odlucuju na takav korak.....? :what:

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.

Moderatori: BoyannavesnasEka

Prijavljivanje/Registracija