Da li biste vise voleli da imate decaka ili devojcu?

Više
6 godina 7 meseci pre - 6 godina 4 meseci pre #59935 od Deni
Deni je napravio novu temu: Da li biste vise voleli da imate decaka ili devojcu?
Začeti određeni pol deteta mnogim roditeljima bi bilo ispunjenje najveće želje. Na žalost ili na sreću, još ne postoji metoda koja bi nam garantovala stopostotni uspeh, ali saveti ipak postoje...Otkad je sveta i veka, postoji i želja roditelja da na neki način sami odaberu pol deteta koje žele začeti. Narodna mudrost u tom smislu je prepuna saveta, teorija, legendi i formula koje se kreću od onih sasvim neverovatnih i šaljivih pa do onih koje možda, ipak, imaju određenog uspeha. Ako jedete puno koštunjavog voća i pijete crni čaj i mleko, rodićete devojčicu. Ako hranu puno solite i jedete puno banana i paradajza, rodićete dečaka. Ili, ako vodite ljubav u misionarskom položaju, tada ćete začeti devojčicu, dok vam malo “neuobičajeniji” položaj odnazad sigurno donosi dečaka. Možete se za pomoć obratiti i Mesečevom kalendaru pa kad je pun mesec raditi na devojčici, a na neparne datume na dečaku. ***Svakodnevna ejakulacija poboljšava kvalitet spermeOvakvih i sličnih saveta je bezbroj, ali sve njih vezuje jedna važna činjenica - ne garantuju uspeh, a on je često puka slučajnost. Nažalost, čini se da je to jedino na šta možemo da se oslonimo, jer medicina ne nudi odgovor na pitanje kako doći do željenog pola. Ona, doduše, jeste u stanju da istakne određene statističke podatke koji mogu da govore u prilog određenom ponašanju para ili iz donirane sperme da izdvoje spermatozoide “po polu”, ali tu se radi se o moralnom i etički diskutabilnom postupku koji je kod nas zabranjen i ne sprovodi se ni kod veštačkih oplodnji gde je sperma dostupna za analizu. Jedini slučaj kad je opravdano medicinski određivati pol budućeg deteta jeste u slučajevima kad se u porodici pojavljuju genetski nasledne bolesti koje se prenose samo na devojčice ili samo na dečake.Ali, to područje treba i zakonski da se uredi pa te metode još nisu dostupne.

Nema garancije

Razlog zašto nema univerzalnog odgovora kako na prirodan način uticati na pol, skriven je u kompleksnosti trenutka samog začeća. Mnogo je činjenica koje su nam poznate o začeću, ali verovatno i mnogo nepoznatih koje su često presudne. Za povećanje izgleda da dobijete dete željenog pola svakako je od presudne važnosti znati kad imate ovulaciju. ***Kako da dobijete blizance?

Ako imate pravilne cikluse, tada ćete već i sami znati da je prepoznate po promenama u svom telu (možda vam od pomoći može biti i kalendar ovulacije), a ako to ne znate, uvek možete taj datum određivati metodom svakodnevnog merenja temperature i testovima dana ovulacije. Tačan datum ovulacije polazna je tačka svim teorijama. Samo pripazite! Želja za uticanjem na pol deteta mogla bi da smanji mogućnost da do začeća uopšte dođe. Jer možda baš vi i vaš partner možete začeti samo na taj način koji je određenim savetom eliminisan. Zato je bolje da budete prirodni, spontani i uspešni, nego proročunati i na kraju razočarani. Danas kad parovi sve češće traže pomoć medicine da bi uspeli da začnu toliko željeno dete, možda je bespredmetno govoriti o posebnim željama za začećem devojčice ili dečaka. Zar nam na kraju nije najvažnije da imamo zdravu decu, ma kog pola bila.

Za one koji bi ipak želeli da utiču na pol postoje saveti:

Kako se dobijaju devojčice?

- Spermatozoidi sa “x” hromozomom sporiji su, ali zato otporniji, što znači da mogu duže da prežive u materici. Zato za devojčicu treba da imate odnose do tri dana pre dana ovulacije kad sa odnosima treba da prestanete. Time će se kroz tri dana dok se sperma još zadržava u materici, smanjiti broj preživelih y-spermatozoida (dečak), dok će sporiji x-spermatozoidi (devojčice) polako, ali sigurno stići do cilja.

- Želite li da povećate šansu za rođenje devojčice, što češće vodite ljubav. Česti odnosi smanjuju postotak y-spermatozoida u spermi pa x-spermatozoidi imaju veće šanse. Zato neki kažu da se u miru rađa više devojčica jer su odnosi redovniji i češći, a posle rata kad muževi dugo apstiniraju, nakon njihovog povratka kući, rađa se više dečaka. ***Najbolji načini kako da brže ostanete trudni

- Čini se da na preživljavanje spermatozoida utiče i pH-kiselost vaginalne flore. Vagina veći neplodni deo ciklusa ima kiseli pH što brže uništava spermatozoide. Ako vodite ljubav nekoliko dana pre ovulacije, y-spermatozoidi zbog kiselog pH-faktora brže umiru, što omogućuje x-spermatozoidima da duže imaju šansu da oplode jajnu ćeliju.

- Kiselost vagninalne flore može da se pojača ishranom. Ako jedete mlečne proizvode, LGG-jogurte i pijete mineralnu vodu s magnezijumom, na taj način svakako povećavate šanse x-spermatozoidima.

- Penetracija u misionarskom položaju nije toliko duboka pa y-spermatozoidi zbog kiselije flore u tom područuju brže stradaju nego što bi stradali pred samim ulazom u matericu.


Kako se dobijaju dečaci?


- Želite li da začnete dečaka, treba maksimalno da iskoristite pozitivne karakteristike y-spermatozoidi. Ti spermatozoidi imaju manu kratkog životnog veka, ali je njihova velika prednost što su brži od x-spermatozoidi. Zato se treba suzdržati od odnosa sve do jednoga dana pre ovulacije. Tako ćete bržim y-spermatozoidima (dečak) omogućiti da imaju veće šanse preživljavanja od x-spermatozoida, i da prvi doplivaju do jajne ćelije. ***Većina žena precenjuje svoju plodnost

- Čini se da apstinencija, suzdržavanje od polnih odnosa, odnosno odnos bez ejakulacije, pomaže u začeću dečaka. Naime, zbog ređeg izbacivanja (manja proizvodnja), sperma postaje sve bogatija y-spermatozoidima pa se u kombinaciji s odnosima u danu neposredno pred ovulaciju, odnosno na dan ovulacije šanse za začećem dečaka povećavaju.

- Kako se bliži dan ovulacije, prirodna pH-kiselost vagine opada što pogoduje preživljavanju svih spermatozoida, ali pošto su y-spermatozoidi brži, samim time su i u prednosti.

- Kiselost flore se prirodno smanjuje kako se dan ovulacije bliži. Ali, ona se može smanjiti i ishranom. Preporučuje se ishrana bogata bananama, paradajzom, karfiolom, krompirom, konzumacija mleka i mineralne vode bez magnezijuma.

- Odnos u položaju “odnazad” omogućuje dublji prodor penisa i izbacivanje sperme na samom ulazu u matericu. Brži y-spermatozoidi tako imaju najpogodnije uslove za prolaz i otvoren put da privi stignu do jajne ćelije i da je oplode, piše Roditelji.

Poslednja izmena: 6 godina 4 meseci pre od Boyanna.

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.

 • luna
 • luna's Avatar
 • Posetilac
 • Posetilac
6 godina 7 meseci pre #59941 od luna
luna je odgovorio na temu: Odg: da li biste vise voleli da imate decaka ili devojc
želeli smo dete pol nam nimalo nije bio bitan samo je bilo važno da trudnoća bude normalna i da sebeka rrodi zdrava.a što se tiče tih gluposti e ako uradite ovo ili ono imaćete dečaka ili devojčicu ne verujem u to i kao što rekoh smatram glupošću.imam curicu ,ne planiramo drugo dete ali ako se ikada predomoslimo i tada će nam biti nebitan pol

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.

 • Ljiljana
 • Ljiljana's Avatar
 • Van mreže
 • BB Starosedelac
 • BB Starosedelac
 • Ljudi koji nemaju poroka, nemaju ni vrlina!
Više
6 godina 7 meseci pre #59984 od Ljiljana
Ljiljana je odgovorio na temu: Odg: Da li biste vise voleli da imate decaka ili devojcu?
Za prvo smo voleli i zeleli da bude cura, i ispunilo nam se :) Kod drugog su nam se zelje razlikovale, moja se nije ostavrila...
Medjutim, potpuno je nebitno da li je decak ili devojcica, bitno je da je zdravo i voljeno.

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.

 • Sneza
 • Sneza's Avatar
 • Van mreže
 • BB Starosedelac
 • BB Starosedelac
 • Mama sam i time se ponosim
Više
6 godina 7 meseci pre #59986 od Sneza
Sneza je odgovorio na temu: Odg: Da li biste vise voleli da imate decaka ili devojcu?
Ne mogu da verujem kako Deni i ja isto razmisljamo, ja upravo usla ovde da otvorim tu temu :P Suprug i ja razmisljamo o drugom detetu, i voleli bih da bude devojcica jer imamo sincica, Pa me zanima da li je naka od vas primenjivala neke *metode* u vezi toga ili ste jednostavno isli na to sta bude?
Zahvalnice:: Deni

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.

Više
6 godina 7 meseci pre #60000 od Miljana
Miljana je odgovorio na temu: Odg: Da li biste vise voleli da imate decaka ili devojcu?
Iskreno kad sam bila trudna sa MIlicom zelela sam decaka, i bila ubedjena da je decak, ali ne bih je dala ni za 1000 deckica :P
Oduvek sam patila sto nemam starijeg brata :)
Elem najbitnije je da sve prodje kako treba, da beba bude ok, zaista pol nije bitan, ali bih volela da imam sina i cerku, mislim da je to super kombinacijaMama, ponosna sam sto ste vi moji roditelji <3

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.

Više
6 godina 7 meseci pre #60012 od Aleks
Aleks je odgovorio na temu: Odg: Da li biste vise voleli da imate decaka ili devojcu?
Meni zaista uopste nije bio vazan pol bebe samo da sve bude o.k.I da su mi rekli da mogu da biram ne znam sta bih izabrala...M.m je u prvoj trudnoci prizeljkivao decaka mada se nije javno izjasnjavao.Dobili smo po meni najbolju kombinaciju-sina i cerku :)
[/url]

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.

Više
6 godina 7 meseci pre - 6 godina 7 meseci pre #60022 od BEBICA
BEBICA je odgovorio na temu: Odg: Da li biste vise voleli da imate decaka ili devojcu?
Ja sam potajno volela devojcicu i ostvarila mi se zelja, a i za drugo volela bih... :blush:mada najbitnije da je zdravo....najiskrenije..

VEROLINO HANDIWORK KLIK NA LINK
HEKLANE KAPE,TRAKICE,SALOVI,ZA SVA GODISNA DOBA...
www.facebook.com/VerolinoHandiwork

Osmeh je jedna kriva linija koja moze da ispravi mnogo stvari.


[link=http://lilypie.com] [/link]

Poslednja izmena: 6 godina 7 meseci pre od BEBICA.

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.

Više
6 godina 7 meseci pre #60027 od Silvijica
Silvijica je odgovorio na temu: Odg: Da li biste vise voleli da imate decaka ili devojcu?
Posto imam sina,volela bi da bude uskoro jedna devojcica :) a ako bude i decak,nebitno,samo da je zivo i zdravo

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.

Više
6 godina 7 meseci pre #60034 od GNina
GNina je odgovorio na temu: Odg: Da li biste vise voleli da imate decaka ili devojcu?
Zelela bih jos jednu devojcicu :) Ali i sina :) A posto se na dvoje necemo zaustaviti sigurno ne razmisljam puno :)

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.

Moderatori: BoyannavesnasEka

Prijavljivanje/Registracija