- Poruka: 2899
- Primljenih Zahvalnica: 964
Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.
slazem se u potpunosti, meni su bebu doneli nakon 24h prvi put, mada posle carskog nisam bila u stanju ni tad nista da uradim, donosili su je redovno samo na podoj i mislim da je to dovoljno,...onako kao poluinvalid nisam bila sposoba da se brinem ni sama o sebi a kamoli o bebcu koji mi je uzgred prvi (i skoro svaki podoj sam preplakala jer se nisam snalazila sama oko dojenja a one ribe se pojave na minut tutnu bebi sisu u usta i mislee da su sve odradile, a sto joj ispadne cim okrenu ledja nema veze :siz: )Dasha napisao/la: Ako mene pitate, u Srbiji je ovaj program uveden kako bi se babice sto vise odmarale....
Iskreno, ono nije friendly nego unfriendly...
Zasto?
Idemo redom:
- odmah po rođenju bebe treba da se ostvari direktan kontakt između majke i novorođenčeta (koža na kožu) / desilo se ali veoma kratko sto ne uzimam za zlo
- u prvih pola sata treba da dođe do prvog podoja / nije se desio u prvih pola sata vec posle nekoliko sati
- beba i majka treba da budu smeštene u istu prostoriju, ali na poziv majke, zbog umora, medicinsko osoblje je dužno da vode brigu o bebi na par sati / molila, plakala, trazila pomoc, apelovala, drala se, svadjala se, neeee, one se nisu okrenule.... uzimaju one bebe i dopustaju majkama da se odmore ali samo onima koje poznaju i koje su im gurnule neki evric u dzepcic...
- medicinske sestre su u obavezi da pomognu majkama oko dojenja na svaki bebin zahtev / samo mi se jedna posvetila i to par minuta a pojavila se i druga i pitala zasto beba place i odnela mi secernu vodu!!!!!?????
- obavezna je pomoć majci oko učenja pravilne tehnike izmlazanja viška mleka u dojkama / hahhaa, e ovo da se desilo, ja ne znam, ni u snu.... ma kakvi, daleko od pomisli... kad nisu prethodne stavke, zasto bi ove?!
- treba informisati majke o nastavku dojenja nakon izlaska iz porodilišta / e ovde se desila velika podrska moje patronozne sestre Caje kojoj sam bezgranicno zahvalna jer me je ubedila da mogu uspesno da dojim svoju bebu sto se i desilo i to punih 13 meseci!!!!