- nistatin rastvor (koji ima rok trajanja 7 dana od dana otvaranja) za ciscenje sora ukoliko ga beba ima u ustima:
- kompresice gaze za ciscenje i previjanje pupka kao i ciscenje ociju:
- bebi flasteri (senzifix) za lepljenje gaze na pupak (najbolje bi bilo ako mozes to od nekoga da pozajmis malo, jer je skup a onaj kotur jako veliki pa ce ti ostati dosta);
- vigantol kapi (njih dajes bebi tek od 15 dana starosti do navrsene prve godine);
- rukavice za svaki slucaj. Moja patronozna ih nije imala a bez njih nije htela da cisti bebi pupak, tako da sam i to morala ja da kupim;
Vec nakon par dana ces znati koliko mleka imas i da li je to bebi dovoljno ili ces morati da kupis i kao dohranu adaptirano mleko.
Znaci, nije neophodno u prvim danima, ali ce biti mozda kasnije - pakovanje ili konzerva adaptiranog mleka Bebelac, Humana, Nan, Impamil, Aptamil... i cajevi ili kapi protiv grceva.
Ja sam odmah kupila Espumisan kapi protiv grceva i davala bebi obavezno uvece u mleko pred spavanje. To sam radila sa oba deteta, tako da su i jedna i druga prosle bez nekih vecih muka sa grcevima. Kad su se i pojavili, kapi sam davala kroz mleko 3 puta dnevno.
Ako se setim jos necega, dopisacu. Sve mi je jos uvek tako sveze jer je Tamara mala...