17 trikova u kuhinji koji će vam olakšati život

Više
5 godina 4 meseci pre - 5 godina 4 meseci pre #83029 od Boyanna
Boyanna je napravio novu temu: 17 trikova u kuhinji koji će vam olakšati život
17 super trikova u kuhinji koji će vam olakšati život

Mali pametni trikovi svakodnevni život čine lakšim i zabavnijim !
Danas vam otkrivamo trikove sa hranom koji će vam olakšati vreme u kuhinji - male tajne velikih kuvarica ! wink

1. Zavijte koren banane u samolepljivu foliju i trajaće 4-5 dana duže.


2. Slanina/šunka/pršuta + jaja - originalne kupice za doručak pomoću kalupa zamafine !




3. Koristite konac za zube da isečete mekani hlebi i sir a da ih ne zgnječite !



4. Zamrznite kocke belog ili crnog vina pre kuvanja. Tako kada budete imali iznenadne goste vino će u vek biti spremno za korišćenje. Samo izbacite kocku-dve, skuvajte sa začnima i mirisni napitka je gotov !



5. Želite da sprečite krompir da proklija ? Ubacite jabuku u džak sa krompirima !



6. Pecite jaja u rerni umesto da ih kuvate ! U rerni zagrejanoj na 250 stepeni pecite jaja pola sata. Ova jaja će imati manje nepprijatan miris a tekstura će im biti kremastija.



7. Ne znate koji sir ide uz koje vino ? Evo mini priručnika koji će vam pomoći ! wink



8. Održite koru za tortu svežom i vlažnom tako što ćete preko staviti krišku hleba na nju.



9. Izbegnite nezgode sa curenjem sladoleda...



10. Ako ostavite otisak palca na mlevenom mesu oblikovanom za pljeskavicu, ispržiće se pljosnato, a ne kao loptica.



11. Ako želite da dobijete domaće sušeno voće, treba da pečete kriške na 5' do 70 Co C i to:



12. Stavite drvenu kašiku preko šerpe kako biste sprečili kipljenje ključale vode !

0

13. Volite jela spremljena u zidanoj peći ? Napravite improvizovanu rernu za savršen ukus pice i pogača !



14. Želite da vam polovina avokada duže ostane sveža i zelena. Poslužite se kriškom limuna !



15. Želite da sprečite kondenzaciju zbog koje vam salata propada kada duže stoji ? Poslužite se trikom sa papirnom salvetom i samolepljivom folijom !



16. Sjajan trik da brzo i lako napravite hrskave tako kornete od tortilje !



17. Podelite mleveno meso na porcije pre nego što ga zaledite kako bi vam kasnije bilo lakše da odvojite potrebnu količinu.



Da cujemo i vase trikove koje koristite u kuhinji?

izvor:mogujatosama.rs

Honesty is an expensive gift, don`t expect it from cheap people.
Poslednja izmena: 5 godina 4 meseci pre od Boyanna.

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.

  • Sneza
  • Sneza's Avatar
  • Van mreže
  • BB Starosedelac
  • BB Starosedelac
  • Mama sam i time se ponosim
Više
5 godina 4 meseci pre #83053 od Sneza
Sneza je odgovorio na temu: 17 trikova u kuhinji koji će vam olakšati život
ovo za bananu da duze ostane sveza, i ovo za sladoled mi je bas super. A ovo za varjacu znam, da se stavi da ne pokipi


evo jos nekih trikova:
1. tortekolaci.com/trikovi/trikovi-u-kuhinj...e-za-samo-10-sekundi

2.Prekuhana tjestenina - stavite je nekoliko minuta pod hladnu vodu kako bi se zaustavio proces kuhanja i kako bi se ponovo ukrutila. Zatim je podgrijte pomoću sosa od rajčice - kiselina iz sosa još više će je učvrstiti.

3.Ljepljivi rezanci - brzo ih osušite i ohladite. Vratite u tavu, dodajte najmanje jednu žlicu maslinovog ulja i dobro promiješajte na laganoj vatri.

4.Preslana juha - dodajte malo sirove tjestenine ili jedan oguljeni krumpir. Škrob iz ovih namirnica apsorbirat će većinu soli. Nakon 15 do 20 minuta kuhanja uklonite tjesteninu ili krumpir.

5.Suha riba - namažite je mješavinom maslaca i limuna, a zatim posipajte sjeckanim mažuranom i drugim aromatičnim biljem. Umak će dodati vlažnost, a začini aromu.

6.Prekuhano povrće - kao i tjesteninu, ohladite ga što brže u hladnoj vodi, a zatim na kratko zagrijte i poškropite limunom, limetom ili narančom prije posluživanja.

7.Prezrelo voće - kada je voće toliko gnjecavo da ga ne možete upotrijebiti ni za voćnu salatu, iskoristite ga za pripremu različitih voćnih napitaka poput koktela, smoothiesa, sorbeta ili pak sladoleda.

8.Zagorjeli kruh - uklonite zagorjeli dio, namažite maslinovim uljem i pospite parmezanom te servirajte kao pogačice.

9. Folija za oblike
Svemoguća folija ima razne namjene. Primjerice - uz pomoć debelog komada folije unutar svog kalupa za torte možete napraviti oblik koji želite i smjesu uliti unutra. Uskoro se bliži Valentinovo pa bi jedno čokoladno srce kao vaših ruku djelo bilo pun pogodak.

10. Rok trajanja

Svojim nedavno napravljenim kolačima možete produžiti rok trajanja ako u kutiju s njima stavite pola narezane jabuke. Zbog održavanja vlažnosti, duže će ostati svježi i ukusni.

11. Rezanje torte
Znate onaj trenutak kad iz pećnice izvadite savršen biskvit, a onda ga treba prerezati. Nož zna raskomadati vaše umjetničko kulinarsko djelo, zato bolje upotrijebite zubni konac. Samo odrežite veći komad konca i
provucite kroz biskvit – dobit ćete dva jednaka i lijepa komada spremna za nadjevanje.

12. Šećer za sir
Ako ste napravili prefinuuuuuuu tortu od sira, duže će vam ostati svježa ako u spremnik uz nju stavite dvije kocke šećera.

13. Fali vam jedno jaje
Taman ste pripremili sve sastojke za slatki desert i shvatili da vam nedostaje jedno jaje, a trgovina više ne radi. Nadomjestak je neutralni ocat ako ga kojim slučajem imate u svom domaćinstvu.

14. Neka se ne lijepi
Kako vam se torta ili kolači ne bi lijepili za stranice kalupa,
potrebno ih je namazati maslacem i pobrašniti, i stranice i dno posude.

15. Miješanje po receptu
Ako vam u receptu piše kako biste trebali određenu smjesu miješati ručno, nemojte nikako pribjeći olakšanju uz pomoć miksera jer na taj način kvarite željenu kompaktnost smjesa. Odvojite neko vrijeme i ručno pripremite vašu smjesu – kolači će biti za prste polizati.

16. Nestašni bjelanjci
Koliko god tučete bjelance, snijeg nikako da postane kompaktan? E pa, ako u njega dodate malo gustina ili par kapi limuna ubrzo će biti - savršen.

17. Čokoladni savjet
Kako vam glazura od čokolade ne bi popucala te narušila ukupan dojam, u
smjesu dodajte jednu kašiku jogurta – torta će vam biti i ukusna i spremna za izložbu pred vašim ukućanima.

18.Savršena glazura
Za tortu kao iz slastičarne, ali domaću i finu, ali s posebnim natpisom –
potrebno je napraviti savršenu glazuru koja će biti u funkciji dekoracije, a evo i kako. Smjesu za glazuru, kojom ćete ispisivati "Sretan rođendan" ili nečije ime, stavite u tuljac od aluminijske folije te željeni natpis ispišite na papir za pečenje koji ste ranije izrezali u dimenzijama vaše torte. Nakon toga ispisanu glazuru ostavite da stoji u frižideru pola sata. Nakon toga lagano ćete natpis odvojiti s masnog papira i bez problema ga prebaciti na tortu. Svi će se čuditi vašoj prekrasno dekoriranoj torti, a vi se možete samo nasmijati i reći kako su to tajne velikih majstora kuhinje.

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.

Više
5 godina 4 meseci pre #83072 od Ogili
Ogili je odgovorio na temu: Re:17 trikova u kuhinji koji će vam olakšati život
Ooo zene super ste, sve na jednom mestu. Obozavam bb, vise ne moram da guglam- ovde sve ima :-)

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.

Moderatori: vesnasEka

Prijavljivanje/Registracija