Pun mesec

 • Maja
 • Maja's Avatar Pokretač teme
 • Van mreže
 • BB Starosedelac
 • BB Starosedelac
 • The palm of a hand that holds all my dreams
Više
5 godina 3 meseci pre #84752 od Maja
Maja je napravio novu temu: Pun mesec

Pun mesec na neki način zvuči, ali i izgleda pomalo misteriozno, kao da u sebi dok sija svojim punim sjajem nosi neku veliku tajnu koju sami treba da dokučimo. Dok ga gledamo, pun mesec izgleda veličanstven u svojoj blistavosti, a istovremeno zastrašuje na neki način. Međutim, jeste li se ikada zapitali o njegovom delovanju na vaše fizičko i psihičko zdravlje? Otkrićemo vam kakvu čaroliju krije u sebi.

Pun mesec stimuliše rast kose
Ako želite zdravu, lepršavu i sjajnu kosu koja će pritom porasti i do skoro dva centimetra za mesec dana, onda treba da je šišate kada je mesec pun ili onda kada nas njegov oblik neverovatno podseća na ukusni francuski kroasan. Zdravlje kose u stvari zavisi od cirkulacije kože glave. Što krv više vremena tu provede, kosa će biti energičnija i mnogo manje će pucati. Mesec svom snagom deluje na sve naše unutrašnje tečnosti, a na krv naročito. U vreme kada je pun, u velikoj meri pojačava protok krvi kroz krvne sudove. Zato, čim se obavestite kada će biti takav, odmah zakažite termin u frizerskom salonu, jer će sigurno mnogi pohrliti.

Mentalno zdravlje
Bezobzira da li verujete u astrologiju ili ne, mesec svakako utiče i na vaše duševno stanje, samo što toga niste svesni ako prethodno ne pročitate da će te noći biti pun. Veoma je rašireno verovanje da mesec u vreme kada je pun izaziva veliku agresivnost u samome čoveku, međutim, ono je demantovano više puta od strane brojnih naučnika. Čak se smatralo da podstiče i želju za ubistvom i suicidom, no ni to do dan danas nije dokazala ni jedna jedina studija.

Pa ipak, gledajte da to veče što pre zaspite kako ne biste došli u sukob sa bliskom osobom, jer dobro raspoloženje te večeri zna da popusti, ali ne u onoj meri koju smo gore pomenuli. Čak se i u nekim psihijatrijskim bolnicama uvodi poseban sistem nege kada se zna da će te večeri mesec biti pun.

Urinarne infekcije
Skoro 50% žena bar jednom u svom životu ima cistu na jajniku, koja često nastaje “zahvaljujući” ešerihiji koli, bakterji koja je inače prirodno prisutna u organizmu. Ako vam je opao imunitet ili nekim nesrećnim slučajem imate upalu bešike, pun mesec će učiniti da se ešerihija razmnoži i izazove infekciju. Nasuprtot tome, urinarna kiselost opada kada je mesec mlad. Dobra vest je da infekcija ne traje dugo, ali ako primetite da vam izaziva veće probleme, ne čekajte previše, već odmah idite do najbližće lekarske ordinacije.

Detoksikacija organizma
Obavestite se dobro kada će mesec biti pun i pripremite se za veliko “spremanje” svog voljenog organizma. Ovo je prava prilika da ga očistite od otrova koje danima Mlad mesecunosite u sebe, jer kada je pun, mesec podstiče brzu eliminaciju nagomilanih toksina. Ipak, potrebno da je da uložite minimalan napor. Tog dana jedite grilovanu ribu, kuvano povrće, voće, i pijte vodu ili čaj u neograničenim količinama.

Neki tvrde da ova užarena noćna skitnica deluje na nas bezobzira znamo li išta o navedenim efektima. Ipak, drugi kažu da psihološki momenat igra presudnu ulogu, te da ako nemamo pojma da bi mogao da nas učini nervoznim, onda nećemo ni biti takvi.

Izvor :www.navidiku.rs

Ovo kazu naucnici..A sta vi kazete? Kako se osecate kad je pun mesec.Ko od vas zavija kao vuuuk?Da ne kazem arlauce..

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.

Više
5 godina 3 meseci pre #84770 od Bebac medeni
Bebac medeni je odgovorio na temu: Pun mesec
Ja obozavam kad je pun Mesec :cheer: Volim da mi obasja sobu i da ga gledam iz kreveta,dok znam mnoge ljude koji ga se plase,navlace zavese,ponasaju se cudno.Meni je super i do sad nisam primetila nista negativno u tom periodu :)

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.

Više
5 godina 3 meseci pre #84837 od Sanja
Sanja je odgovorio na temu: Pun mesec
Nisam primetila da utice na mene.
Da li je neko probao onu dijetu sa mesecevim menama?Da li deluje?

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.

Više
5 godina 3 meseci pre #84839 od Deni
Deni je odgovorio na temu: Re:Одг: Pun mesec
Ja kad je pun mesec ne mogu da spavam,a kad je mlad sam nervoznija :-)

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.

Više
5 godina 3 meseci pre #85062 od Dasha
Dasha je odgovorio na temu: Pun mesec
Prizor totalnog pomračenja meseca 15. aprila je označio početak tetrade, retke pojave četiri lunarne eklipse u naredne dve godine.
I dok se astronomi raduju ovom retkom prizoru, neki hrišćani veruju da je ova serija takozvanih “krvavih Meseca” povezana sa biblijskim proročanstvom o smaku sveta.

Lunarne eklipse događaju se kada se Sunce, Zemlja i Mesec “poravnaju” tako da Zemljina senka padne na mesec i pomrači ga. Takozvani “krvavi mesec”, kažu astronomi, crvenu boju dobija zbog prelamanja sunčevih zraka kroz Zemljinu atmosferu.

“To je isti efekat koji vidite kad Sunce poprimi crvenkasto-narandžastu boju tokom zalaska, samo što se u ovom slučaju prelomljena sunčeva svetlost preslikava na Mesec, prenosi JuEsEj Tudej objašnjenje astronoma Džeralda Mekigena iz Svemirskog centra “Čabot”. On je rekao i da će tokom eklipse Mars biti jasno vidljiv.

Dok astronomi sa nestrpljenjem očekuju ovaj događaj koji će biti vidljiv širom Severne Amerike, ali i Novog Zelanda i Pacifika, postoje i oni koji su ozbiljno zabrinuti.

Džona Hege u svojoj knjizi “Four Blood Moons: Something is about to ćange” navodi da će posle ovog događaja uslediti velike promene a moguće je i da će lunarna tetrada biti ispunjenje biblijskog proročanstva - “pre nego što dođe veliki dan Gospodnji, sunce će se pretvoriti u tamu, a mesec u krv”.

Prva eklipsa 15. aprila, dok će ostale tri uslediti 8. oktobra, zatim 8. aprila i 28. septembra 2015.

Prilozi:

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.

 • Nina-David-Simon
 • Nina-David-Simon's Avatar
 • Van mreže
 • BB Starosedelac
 • BB Starosedelac
 • *** Nina i David ***
Više
5 godina 3 meseci pre #85079 od Nina-David-Simon
Nina-David-Simon je odgovorio na temu: Pun mesec
Ja pojma nemam da li na mene utice. Ne zveram u nebo pa ne obracam paznju da li je mlad ili pun. U vukodlaka jos uvek nisam pocela da se pretvaram sto znaci da je za sada sve ok :)

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.

 • Rajakov
 • Rajakov's Avatar
 • Posetilac
 • Posetilac
5 godina 3 meseci pre #85113 od Rajakov
Rajakov je odgovorio na temu: Pun mesec
Ja volim kad je pun mesec :) takođe nisam primetila kod mene promene u to vreme, ali ovo za kosu ću definitivno da probam :lol:

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.

Više
5 godina 3 meseci pre #85116 od Cvrca
Cvrca je odgovorio na temu: Pun mesec
Utice veoma na mene. Nekako sam osamucena u periodu punog meseca.

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.

Više
4 godina 6 meseci pre #135285 od Ivana
Ivana je odgovorio na temu: Pun mesec
Ja kad je pun mesec slabije spavam,inace ne plasim se i nisam nervoznaa

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.

Moderatori: BoyannavesnasBebac medeniSilvijica

Prijavljivanje/Registracija