- Poruka: 2899
- Karma: 120
- Primljenih Zahvalnica: 964
Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.
Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.
njam,njam :jelo: obozavam pecurke,a ovaj recept cu sigurno da isprobamnadjelina.m napisao/la: Pirinač sa pečurkama
300 g pirinča - 300g pečurki (šampinjona) - 1 kašika začina od
sušenog povrća - 1 veza peršuna - 3 dcl ulja - 200 g kisele pavlake -
7 dcl bistre supe - prltohvat origana - so po ukusu - biber po ukusu
Iseckajte pečurke na četvrtine. Dinstajte ih na 1 dcl ulja. Dodajte
seckan peršun i začin od sušenog povrća. Kada su pečurke gotove,
umešajte kiselu pavlaku.
Ugrejte 2 dcl ulja, propržite pirinač, dodajte pečurke, origano,
izmešajte i nalijte supom. Pobiberite i posolite. Dinstajte pirinač na
umerenoj toploti ne mešajući.
Pirinač je gotov kad ispari tečnost.
Služite toplo.
Vojislav-Voki Kostić - "Gastronomski dnevnik"
Punjeni šeširi pečurki
Potrebni su vam:
10 većih (livadskih ili organskih) šampinjona (ako ne, onda radije izaberite drugu gljivu)
2 kašike narendanog dimljenog tofua
2 kašike mlevenog badema
3 kašike sojinog jogurta
1 kašika kvalitetnog meda
1 prstohvat biozačina
nana
malo morske soli
Priprema:
Pečurkama odstranite drške i sitno ih iseckajte (drške, ne šešire). Pomešajte bademe sa jogurtom, medom, začinima i iseckanim drškama. Stavite u šešire pečurki i pokrijte sa malo narednanog sira. Pecite 5 minuta na 200 stepeni.
Izvor: Zdrav život
Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.
Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.
Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.
Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.
Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.
Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.