Vegetarijanske testenine-razne vrste

Više
6 godina 9 meseci pre #53634 od nina
nina je napravio novu temu: Vegetarijanske testenine-razne vrste

Pasta u sosu od narandže


Potrebno je: 500 g testenine po izboru (špagete, taljatele, makarone...), 2 glavice crnog luka, 2 kašike putera, 1,5 dl belog vina, 3 pomorandže (sok i rendana kora), 250 ml pavlake za kuvanje, 2 kašika iseckanog peršunovog lista, so i biber.

Na puteru, na umerenoj temperaturi, ispržite sitno iseckani luk, kada omekša sipajte vino, pa pojačajte temperaturu da ispari. Zatim smanjite temperaturu i sipajte sok od pomorandže i polovinu izrendane kore. Kuvajte oko minut, a zatim dodajte pavlaku, promešajte i kuvajte još 2 minuta. Posolite i pobiberite po ukusu, pa odložite sa strane. Skuvajte testeninu u slanoj vodi, servirajte je i prelijte sos preko nje, pa dobro promešajte. Začinite peršunom i servirajte odmah.

TESTENINA SA ŠAMPINJONIMA


POTREBNO JE
500 g testenine, 400 g šampinjona, 100 g barenog spanaća, 100 g seckanih oraha, 150 ml slatke pavlake za kuvanje, čen belog luka, peršun, ulje, so, beli biber

PRIPREMA
Šampinjone isečene na listiće dinstajte na zagrejanom ulju. Kad ispari tečnost koju su pustile, dodajte seckani beli luk i seckane orahe, te kratko propržite. Sipajte slatku pavlaku, pustite da proključa i skinite s vatre. Umešajte bareni spanać i seckani peršun, te posolite i pobiberite. Testeninu obarite u posoljenoj vodi i procedite. Poslužite je prelivenim sosom od šampinjona.

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.

Više
6 godina 8 meseci pre #56888 od nina
nina je odgovorio na temu: Odg: Vegetarijanske testenine-razne vrste
Pasta sa pistaćima

Za 2 osobe potrebno je: 500 g špageta ili druge testenine, pola čaše kisele pavlake, 100 g pistaća i 2-3 kašike izrendanog kačkavalja.
Za sos: 40 g svežeg bosiljka, 40 g pinjola ili badema, 50 g izrendanog parmezana, 4 čena belog luka, 1 dl maslinovog ulja i morska so po ukusu.

Dok se špagete kuvaju u slanoj vodi, pripremite ukusan sos. Bademe ili pinjole kratko ispecite na tiganju da dobiju zlatnu nijansu. U blenderu ispasirajte bosiljak, prohlađene pinjole ili bademe, parmezan, beli luk i polovinu maslinovog ulja. Kada dobijete finu smesu dodajte ostatak ulja i umutite nekoliko sekundi. Skuvane špagete procedite i stavite u tiganj, pa dodajte sos, pavlaku, iseckane pistaće, promešajte da se smesa sjedini, sipajte u tanjire i preko pospite kačkavalj. Servirajte dok je toplo.

(Večernje novosti)

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.

Moderatori: NinaninavesnasBebac medeni

Prijavljivanje/Registracija