Dobrodošli u rubriku u kojoj možete potražiti savet ginekologa.

Na vaša pitanja odgovaraju lekari klinike Papić

Milovana Marinkovića 23,
11000 Belgrade
T: +381 (0)11 397 1772
Klinika Papić
info@klinika-papic.rs
www.klinika-papic.rs
www.facebook.com/klinikapapic

Klinika Papić je osnovana je 1994. godine. Nalazi se na veoma lepom mestu u blizini Stadiona "Crvena zvezda", u predivnom ambijentu kuće, koja je adaptirana isključivo za potrebe ginekološke ordinacije.
Vlasnik ordinacije i glavni koordinator svih usluga je Prim Dr Sci Nadežda Papić renomirani ginekolog, koja je pre penzionisanja i otvaranja privatne ordinacije bila dugogodišnji načelnik patologije trudnoće u KBC "Zvezdara". Jedna je od prvih koja je na teritoriji Srbije u bivšoj Jugoslaviji, počela sa radom i lečenjem muškog i ženskog steriliteta.

Papić ginekološka ordinacija omogućava kompletan ginekološki tretman. Primarna i uskospecijalistička delatnost je lečenje muškog i ženskog steriliteta. Ono što je veoma važno da ordinacija zahvaljujući stručnosti kao i opremljenosti odgovarajućom laboratorijom i opremom ima mogućnost kompletne dijagnostike i daljeg tretmana u lečenju steriliteta individualno, prilagođeno svakom pacijentu.

U ordinaciji se obavljaju kompletni opšti ginekološki pregledi: ultra-zvučni, kolposkopiski, praćenje trudnoće, CTG zapis, a moguće je obaviti i kompletne hormonske analize, uraditi briseve kod muškaraca i žena, na Chlamidiu, Mycoplasmu, Ureaplasmu i Beta hemoliticni streptokok, najraniju 100% sigurnu dijagnostiku trudnoće analizom hormona HCG.

Pitanja mogu da postavljaju samo registrovani korisnici. Molimo vas da se prijavite ili registrujete nalog.

Pitajte ginekologa (13)

subota, 25 jul 2015 11:50

malecka83

Trudna sam 14 nedelja i 5 dana. Radila sam tripl test i otkriven mi je miom na jajniku (spolja). Koliko može da utiče na trudnoću. Hvala

- Triple test se radi u 16-toj nedelji trudnoće, UZ pregled istog dana. pri tom pregledu Ultrazvuka, lekar ce proceniti da li miom utiče na vitalnost ploda i razvijenost trudnoće.

subota, 25 jul 2015 11:48

msanela

Poštovani, imala sam pre 3 god. abortus. Krvna grupa sam nulta negativna nisam primila zaštitnu inekciju zanima me samo kakve su posledice... Hvala

Zaštinta injekcija o kojoj govorite daje se u slučaju kada je partner Rh pozitivan.

subota, 25 jul 2015 11:45

Mara

Poštovani, da li mi možete protumačiti nalaze koji su rađeni 3 dan ciklusa...

FSH 9.0 (2-15) 

LH 3.8 (1-10) 

PRL 145.2 (59-610) 

ESTRADIOL 118.4 (20-80) 

TSH 0.3 (0.2-5.5) 

KORTIZOL 463.1 (154-631) 

- Analize hormona tumače se u odnosu na dan ciklusa, starost pacijenta, ginekološkog statusa pa Vam stoga ne možemo dati odgovor.

subota, 25 jul 2015 11:42

Anđeo

Posle kog vremena je najbolje ostati u drugom stanju, s obzirom da sam u avgustu mesecu imala spontani pobačaj u 6 mesecu, sve analize koje sam radila posle toga su uredne. Intervencija je rađena laporaskopski.

- 3-6 meseci posle intervencije, pod uslovom da je ginekoloski nalaz uredan i cerviklni brisevi sterilni, mozete da planirate trudnocu.

utorak, 25 novembar 2014 00:05

Two Princess

Poštovani, mogu li i koliko, tri porođaja carskim rezom, da utiču na loše varenje hrane, probleme sa crevima, gasovima, neprijatan osećaj nadutosti? Sve ovo što sam napisala i još mnogo drugih simptoma osećam nakon porođaja i sve to mi baš dosta otežava svakodnevno funkcionisanje. Postoji li nešto drugo što može da pomogne osim lekova? Unapred zahvaljujem na odgovoru

- Svaka abdomilna operacija, kao i carski rez, mogu ostaviti priraslice, pa one mogu biti uzrok tegoba koje imate.

utorak, 25 novembar 2014 00:02

Boyanna

Da li je dovoljno jednom godišnje raditi Papa test?

- Ako je nalaz uredan, tj. PAPA test II grupa, dovoljno je raditi jednom godišnje, osim u slučaju kada ginekolog predloži drugačije.

ponedeljak, 24 novembar 2014 23:57

Verka*

Poštovani, već duže od godinu dana imam sluzavi sekret sličan ovulatornom. Bez boje je i mirisa. Brisevi su uredni, ovulacije izostaju ( formiraju se folikularne ciste ), pa me zanima može li ta količina ovulatornog sekreta predstavljati poremećaj u nivou estrogena? Hvala

- S obzirom da su brisevi uredni, nešto obilniji sekret ne smatra se patološkim. A, radi Vaše sigurnosti, 2 dana menstrualnog ciklusa možete uraditi Estradiol /E2/, hormon iz krvi, i biti sigurni da nije hormonski uzrokovano.

ponedeljak, 24 novembar 2014 23:54

Bela

U 31. nedelji trudnoće uradila sam test tolerancije na glukozu. Interesuje me da li po njemu imam trudnički dijabetes. Prvo merenje natašte 5,89 posle ispijanja glukoze GLUC II - 7, 9 ;  GLUC III - 6 , 9 i GLUC IV - 4 , 1.

- U odnosu na ove nalaze, najbolje je obaviti konsultaciju sa endokrinologom, radi eventualnog propisivanje odgovarajuće dijete.

ponedeljak, 24 novembar 2014 23:51

Dasha

Da li bol u krstima pred menstruaciju može ukazivati na neki problem?

- Bol u krstima je jedan od uobičajenih simptoma PMS, ali ne može se bez obavljenog pregleda tvrditi da je samo to u pitanju.

ponedeljak, 24 novembar 2014 23:47

Bebac medeni

Poštovani, posle kog vremena od porođaja je preporučljivo ostati u drugom stanju?

- Idealno bi bilo da prođe godinu dana.

Strana 1 od 2

Prijavljivanje/Registracija