-
Nutela kolač - Januar, Bebac medeni_1
-
Autor: Neda Fashions
-
Pregleda: 152
-
Preuzimanja: 0
-
-
Komentari: 0
-
Opis: Kora:
250g mlevenog keksa ( po mogućstvu plazma)
40g putera
100ml soka od breskve, kajsije ili multivitamin
30 g čokolade u prahu
Filovi:
250 g krem sira
50 g šećera
150 g nutelle
0,5 l slatke pavlake
Ganache:
150 g čokolade noisette
150 ml slatke pavlake
PRIPREMA:
Pomešati keks, čokoladu u prahu i na laganoj vatri otopljen puter, po potrebi dodavati malo soka tako da se dobije smesa koja se ne mrvi. Utisnuti u kalup promera 26 cm i staviti u frižider dok pripremamo filove.
Filovi:
Zagrejati nutellu stavljajući je u posudu sa toplom vodom. Mikserom kremasto umutiti krem sir i šećer, zatim ovu smesu podeliti u dve posude na dva jednaka dela. Dobro umutiti slatku pavlaku. Pola od umućene slatke pavlake dodati u jednu posudu sa krem sirom, a drugu polovinu izmešati sa otopljenom nutellom i dodati u drugu posudu sa krem sirom. Premazati koru prvo sa belim, a zatim sa čokoladnim filom. Hladiti u frižideru.
Ganache
Na pari otopiti čokoladu i slatku pavlaku, i ohladiti. Povremeno promešati dok se hladi da se ne stvori ona kozica kao kod pudinga. Kada se ganache ohladi preliti ga preko kolača. Kolač dobro ohladiti u frižideru 3-4 h.
-
Voćni kolač - Februar, Željka_1
-
Autor: Neda Fashions
-
Pregleda: 73
-
Preuzimanja: 0
-
-
Komentari: 1
-
Opis: Sastojci:
300-400 g mešanog suvog voća i orašastih plodova (na primer, suvo grožđe, suve šljive, suve brusnice, smokve i orasi, bademi)
2 jaja
6 kašika smeđeg šećera
6 kašika brašna
pola kašike praška za pecivo
Priprema:
Iseckajte suve šljive na male komadiće i pomešajte ih zajedno s orasima i bilo kojim drugim sušenim voćem koje ste odabrali.
Umutite jaja i dodajte im sušeno voće. Dodajte šećer, brašno i prašak za pecivo. Dobro sve promešajte.
Premažite pleh maslacem i ulijte u njega smesu. Pecite kolač 45 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
-
Čokoladne kuglice - Mart, Vesna_1
-
Autor: Neda Fashions
-
Pregleda: 76
-
Preuzimanja: 0
-
-
Komentari: 0
-
Opis: Za biskvit:
110g maslaca,
170g šećera,
Prstohvat soli,
2 jajeta,
1 kašičica arome vanile,
110g brašna,
1/2 kašičice praška za pecivo,
40g kakaa,
100ml mleka,
Za ganaš:
100ml slatke pavlake,
100ml čokolade za kuvanje,
50g mlečne čokolade,
3-4 kašike čokoladnog krema.
Odvojiti zumance od belanaca. Umutiti belanca i ostaviti postrani. U žumanca staviti puter sobne temperature, yatim šećer, umutiti. Dodati aromu vanile, so, mleko. U posebnoj posudi izmešati brašno, pzp i kakao i dodati ovoj smesi od žumanaca i putera. Kada se sve sjedinilo dodati belanca i polako izmesati. Peče se u prethodno zagrejanoj rerni 25-30 min. Ispečena kora se ohladi, izmrvi, doda se ganaš (u šerpicu se sipa pavlaka i izlomljena čokolada i meša se na laganoj vatri dok sve ne istopi i sjedini) i nugat krem.
Kada se napravi smesa za kuglice, treba je ostaviti u frižideru min 2 sata da se stegne. Nakon toga formirati kuglice i ukrasavati po želji.
-
Čokoladno voćni užitak - April, Bebac Medeni_1
-
Autor: Neda Fashions
-
Pregleda: 60
-
Preuzimanja: 0
-
-
Komentari: 0
-
Opis: Biskvit:
6 žumanaca
6 kašika šećera
1 vanilin šećer
1 dcl mleka
1 dcl ulja
6 kašika kakaoa
1/2 praška za pecivo
6 kašika brašna
6 belanaca
Čokoladni preliv/krema:
4 dcl slatke pavlake
250 g čokolade za kuvanje
Voćni topping:
100 g šećera u prahu
400 g malina ili kupina ili jagoda ili voća po želji
1 vrećica preliva za torte (po želji)
Biskvit:
Penasto izmešati žumanca sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati mleko, ulje, kakao i brašno s praškom za pecivo. U smesu lagano umešati čvrsti sneg od belanaca.
Peći na 180 stepeni. Ostaviti biskvit u kalupu.
Čokoladni preliv/krema:
Zagrejati slatku pavlaku na laganoj vatri (ne sme da prokuva). Dodati čokoladu za kuvanje.
Još mlaki biskvit preliti s toplim čokoladnim prelivom. (deo će upiti biskvit a deo ostati kao sloj kreme). Na ohlađeni preliv staviti voćni topping.
Voćni topping:
Voće (može i smrznuto) izmešati sa šećerom i prokuvati tako da se zgusne ali i da voće još ostane celo. Pustiti da se prohladi i preliti na čokoladni sloj kreme. Ako želite da je voćni topping čvrst i da ne curi dok se seče dodajte 1 vrećicu preliva za torte ili kesicu želatina.
-
Mrvicu modifikovani Minjini čokoladni mafini - Maj/Jun, Boyanna _1
-
Autor: Neda Fashions
-
Pregleda: 107
-
Preuzimanja: 0
-
-
Komentari: 1
-
Opis: Potrebno za 12 mafina:
110 g brašna
200 g šećera u prahu
50 g čokolade u prahu
½ praška za pecivo
1 jaje
50 ml ulja
250 ml čokoladnog mleka
Za dekoraciju:
čokoladni šlag krem
lešnici
istopljena čokolada
U odgovarjućoj posudi sjediniti brašno, šećer , čokoladu u prahu i prašak za pecivo. U drugoj posudi umutiti jaje, ulje i čokoladno mleko , a zatim izručiti preko suvih sastojaka. Sve zajedno izmiksati, onda napuniti 2/3 korpica za mafine. Peći na 180 °C oko 20 minuta.
Pečene mafine ostaviti da se ohlade, a zatim dekorisati umućenim čokoladnim šlagom, lešnicima i istopljenom čokoladom.
Napomena: Umesto čokolade u prahu možete koristiti kakao ali da to bude najkvalitetniji koji možete naći, jer od njega i zavisi ukus ovih mafina. Kao zamenu za čokoladno mleko, možete istopiti 100 g čokolade i 250 ml mleka.
-
Ledena jogurt torta - Jul/Avgust, Sneža_1
-
Autor: Neda Fashions
-
Pregleda: 75
-
Preuzimanja: 0
-
-
Komentari: 0
-
Opis: Sastojci:
duplo pakovanje piškota
1 l mleka + 2 dcl
4 kesice želatina
15 kašika šećera
1 L slatke pavlake
375 gr voćnog jogurta od maline
375 gr voćnog jogurta od banane
300 gr malina
3-4 banane
Za dekoraciju: 1/2 kg šlaga
Priprema:
1 l mleka i šećer prokuvati,. Posebno istresti želatin u 1 dcl mleka i ostaviti da nabubri. Vratiti u provrelo mleko ali ne sme da ključa na šporetu, samo da se zagreje i istopi želatin. Ostaviti da se ohladi i stegne, ali ne jako.
Umutiti slatku pavlaku i u nju dodati ohladjen želatin. Podeliti na 2 dela. U jedan staviti voćni jogurt od maline i maline, a u drugi voćni jogurt od banane i banane.
-
Pita sa jabukama - Septembar/Oktobar, Rajakov_1
-
Autor: Neda Fashions
-
Pregleda: 65
-
Preuzimanja: 0
-
-
Komentari: 0
-
Opis: 1kg rendanih jabuka
1 čaša šećera
1 Čaša ulja
2 vanilina šećera
Sve ovo dobro izmešati varjačom
U drugi sud sipati
1 čaša griza
2 čaše brašna
1 čaša šećera i
1 prašak za pecivo
Pleh namazati uljem. Kašikom sipati red mešavine brašna red jabuka i tako 3 puta. Zatim se pleh pokrije i ostavi se da odstoji 12h na sobnoj temperaturi, posle se peče na 200 stepeni.
Trenutno imamo 7 slika u kategoriji