Opis
Za biskvit:
110g maslaca,
170g šećera,
Prstohvat soli,
2 jajeta,
1 kašičica arome vanile,
110g brašna,
1/2 kašičice praška za pecivo,
40g kakaa,
100ml mleka,
Za ganaš:
100ml slatke pavlake,
100ml čokolade za kuvanje,
50g mlečne čokolade,
3-4 kašike čokoladnog krema.
Odvojiti zumance od belanaca. Umutiti belanca i ostaviti postrani. U žumanca staviti puter sobne temperature, yatim šećer, umutiti. Dodati aromu vanile, so, mleko. U posebnoj posudi izmešati brašno, pzp i kakao i dodati ovoj smesi od žumanaca i putera. Kada se sve sjedinilo dodati belanca i polako izmesati. Peče se u prethodno zagrejanoj rerni 25-30 min. Ispečena kora se ohladi, izmrvi, doda se ganaš (u šerpicu se sipa pavlaka i izlomljena čokolada i meša se na laganoj vatri dok sve ne istopi i sjedini) i nugat krem.
Kada se napravi smesa za kuglice, treba je ostaviti u frižideru min 2 sata da se stegne. Nakon toga formirati kuglice i ukrasavati po želji.
Komentar za ovu sliku