subota, 11 oktobar 2014 00:00

Napravite lava lampu za decu

Objavio
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Kao deca mogli smo satima da gledamo u igre balončića u lava lampi. Zavirite u svet lava lampe, otkrijte njene tajne, napravite je sami i zabavite decu. Ovo je projekat sa kojim možete zabaviti klince na neko vreme i naučiti ih da sami naprave zanimljiv ukras. Dobro, uz vašu malu pomoć. Lava lampa nije teška za napraviti. Možda neće izgledati savršeno kao prava, ali imaće one fenomenalne “putujuće” balončiće.

 

Trebaće vam: plastična ili uža staklena boca, voda, ulje, boje za hranu i šumeće tablete.

Napunite jednu četvrtinu boce vodom, a ostatak popunite uljem (može obično biljno ili bebi ulje. Bolje da je bezbojno). Ostavite malo prostora pri vrhu. Kad se ulje i voda odvoje, dodajte 10-tak kapi boje za hranu (crvena, zelena, plava, …). Šumeće tablete dodajete po četvrtinama. Ubacite prvo jednu četvrtinu i gledajte kako se balončići u boji podižu. Kada se umire, dodajte još jednu četvrtinu. Nove mehuriće dobićete svaki put kada ubacite malo šumeće tablete.

Možete ubaciti i malo šljokica u smesu, a kada pogasite svetla noću, stavite sveću iza boce. Deca će misliti da ste pravi mađioničar.

Izvor: http://lifepressmagazin.com

Pročitano 701 puta Poslednji put izmenjeno ponedeljak, 20 oktobar 2014 09:08
Baby Boom Tim

Yes I think to myself... What a wonderful world.

Prijavljivanje/Registracija