subota, 11 oktobar 2014 00:00

Preskakanje konopca - za zdravlje i za sreću

Objavio
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Da bi vaše dete bilo fizički aktivno, ali i psihološki zadovoljeno, kupite mu vijaču za preskakanje ili pronađite kanap koji ste vi nekada rado koristili.

Ovaj vid rekreacije je star, ali, s razlogom, ne i prevaziđen. Pokreće sve grupe mišića i čini dobro srcu, zbog čega je preporučljiv za mališane. Za ovu zdravu zabavu potrebni su samo konopac, patike i udobna odeća. Uvek je lepše kada se deca rekreiraju u prirodi, na svežem vazduhu, ali dobra stvar je što preskakanje vijače može da se "odigrava" i u stanu. Zbog toga nije važno kakvo je vreme, što je uvek olakšavajuća okolnost za vašeg klinca koji ne zna šta će sa sobom kada pada kiša.

Ova aktivnost je bezbedna vrlo efikasna i za decu koja su gojazna, jer sagoreva više kalorija nego većina sportova. Preporuka je da dete najpre stane na sredinu konopca, držeći ga u ručicama, dok su drške u visini pazuha, kako bi proverilo da li je odgovarajuće dužine. Konopac uvek možete da skratite, a ako je samo malo duži, mališan višak može da obmota oko šaka. Pravilno preskakanje konopca znači da su laktovi blizu tela, kako se ne bi pravili veliki i naporni zamasi rukom i visoki skokovi. Redovnim vežbanjem - vaše dete biće zdravo i srećno.

Izvor: http://www.novosti.rs/

Pročitano 715 puta Poslednji put izmenjeno subota, 11 oktobar 2014 20:35
Baby Boom Tim

Yes I think to myself... What a wonderful world.

Prijavljivanje/Registracija