sreda, 04 mart 2015 18:35

Pretty Dolls and Friends – inspiracija u ljubavi…

Objavila
Ocenite ovaj članak
(2 glasova)

Pretty dolls nakit - za sve velike i male devojcice koje žele da budu primećene, drugačije, a opet svoje! One se prepozunaju, kroz svoju maštovitost i kreativnost vide svet na pozitivni način… 

Ljubav na prvi pogled: https://www.facebook.com/pages/Pretty-Dolls-and-Friends/144518698960676?sk=timeline 

 

"PRETTY DOLLS" su luckasti i sareni likovi nastali iz jednog Nininog osluskivanja, prvo na papiru, a onda i u opipljivoj formi. Da bi vizuelno predstavila svoje ideje, ona vestim rukama strpljivo i pazljivo stapa metale sa filcom u jednu celinu-dugotrajan proces koji uz puno ljubavi i podrske daje zadivljujuce rezultate.

Dizajner ovog fantastičnog nakita je Nine Milutinović iz Niša i u jednom od svojih intervjua, na pitanje kako kreira I pravi nakit, odgovorila je sledeće:

“Nakit pravim od bakra, bakarnog lima i filca, mada tu ima i drugih tkanina, čipke, konca… Često namenski odradim i sama tkaninu, kombinujući sitne komadiće koje ušivam, prišivam, opšivam… Za obradu bakra imam razne namenske klještice, čekiće, turpijice, testericu, pribor za dappingovanje, za grejanje-topljenje bakra… Koristim osnovne tehnike obrade i kovanja bakra, tehniku savijanja bakarnog lima-dapping, osnove teksture, patiniranje i poliranje, lakiranje bakra… Sama pravim svaku alkicu i sečem ručnom testericom za metal, pravim igle za usi i svaki detalj koji vidite Imam neiscrpnu inspiraciju i uzivam u tome! Svaka lutkica je odraz moje kreativnosti i mene same…TO SAM JA!!!”

Luckaste i sarene, kao i sam autor, dolls-ice predstavljaju likove iz stvarnog zivota. Dok nas neke vracaju u detinjstvo, neke nas podsecaju na zivotna dostignuca i ulivaju nadu za nova, vracaju nas na trenutke koje ne zelimo da zaboravimo i na ljubav koju zelimo da ovekovecimo.

Pročitano 1833 puta Poslednji put izmenjeno sreda, 04 mart 2015 18:46
Boyanna

Honesty is very expensive gift, don't expect it from cheap people.

Galerija slika

Prijavljivanje/Registracija