nedelja, 12 oktobar 2014 00:00

Sanja Konjovic Ninia

Objavio
Ocenite ovaj članak
(2 glasova)

Baby Boom Vam sa ponosom predstavlja Super Mamu Sanju Konjovic. Ova mama zaista ima sve. Divnu porodicu... Uspesan posao za koji se sama izborila uceci i radeci uporno, hrabro i vredno pored cetvoro dece.

Osnivac firme za prozivodnju fantasticne decije odece "Ninia" i treci po redu najbolji mladi preduzetnik u Beogradu...

Vredna, pozrtvovana, spretna i sposobna,mastovita i kreativna...Sanja nam je odgovorila na nekoliko pitanja i tako smo se i mi za trenutak priblizili njenim snovima,inspiracijama,zeljama,motivima.

* Za početak nam se predstavite... I ukratko nam recite nešto o sebi,koliko imate godina, koju ste školu završili?

Ja sam Sanja Konjović, imam trideset jednu godinu. Ponosna sam mama četvoro dece (dve ćerke I dva sina) I vlasnica firme NINIA. Rođena sam I odrasla u Beogradu. Zavrsila sam Treću beogradsku gimnaziju I posle toga Pravni fakultet.

 

* Kada,kako i zašto ste počeli da se bavite baš ovim poslom?

Počela sam iz hobija…Najpre sam šila za sebe, pa za moje klinke, i kad sam videla da to nailazi na dobre kritike, odlučila sam da od toga napravim svoju slatku profesiju.

I to je bila jedna dobra odluka…

 

* Da li ste ranije znali ili maštali da ćete krenuti baš ovim putem?

Ne baš…mislila sam da ću biti pravnik u nekoj firmi I za to sam se i spremala…Mada, ja sam fakultet završila tek kad sam rodila trojke, i kad sam postala kompletno svesna sitacije koja me je zadesila, shvatila sam da neću moći da budem odsutna puno radno vreme. Srećom sam imala talenta za nešto što mogu da radim od kuće.

Mada, nisam uzalud završavala prava, jer je njihovo poznavanje preporučljivo u svakom poslu, pa I ovom…

 

* Koliko dece imate i koliko dugo ste u braku?

Imam četvoro dece: trojke Aleku, Dragića I Laru koji imaju pet I po godina, I jednogodišnjeg Tadiju. Sa svojim mužem sam deset godina.

 

* Koje su dobre a koje loše strane ovog posla,ukoliko ih ima uopšte?

Loših ima, ali su zanemarljive, I uglavnom se tiču administracije…Dobrih ima zaista dosta: prvo to što je mnogo slatko raditi ovo I to što radim sa decom, a kod njih nema laži. Zatim to što mogu da se organizujem kako meni odgovara , da idem na odmor kad hocu, da budem pored dece ako se razbole, I da budem samo sebi odgovorna…

 

* Vaše obaveze su brojne,imate veliku porodicu..Kako sve to uskladjujete,da li je dovoljna samo dobra organizacija?

Jedva usklađujem, iskreno…Nisam ni znala koliko je lako imati troje dece dok nisam dobila četvrto… Dobra organizacija jeste najvažnija, ali I podrška porodice, pogotovo baka I deka da uskoče kad treba.

 

* Koliko Vaša profesija zapravo oduzima vreme provedeno sa Vašom porodicom?

Verovatno manje nego kad bih se bavila nekom drugim poslom…Trojke su u vrtiću preko dana, beba je pored mene dok radim, mada i on sad kreće u jaslice. Popodne smo svi na okupu I uglavnom idemo u zezanje.

 

* Da li je moguce napraviti savršen balans izmedju porodice i posla?

Jeste, mnoge žene su to postigle.

 

* Koji je to osnovni motiv,koji jednu mladu ženu poput Vas dovede do ovakvog uspeha,na svim poljima?

To je stvar okruženja…ako se okružite najboljim, težićete najboljem.

Drugo, trudimo se svojoj deci budemo što bolji primer.  Ja sam imala odličan izgovor da ne radim ili da ne završim fakultet, ali onda bi oni sutra imali opravdanje za sve svoje neuspehe. Ovako…sorry klinci.

 

* Koje su najosnovnije porodične vrednosti po Vašem ličnom mišljenju?

To su one porodične vrednosti koje I drugi drže za osnovne kao što su poštenje, razumevanje, privrženost…

 

* Da li u kreiranju nekog odredjenog komada garderobe posebno uživate?

Svakog novog komada svake nove kolekcije…

 

* Verujemo da su Vaša deca najzahvalniji manekeni i pored toga što vas sigurno inspirišu da li i sami već imaju ideje kako bi nešto trebalo da izgleda ili možda neke posebne želje?

Moje klinke su u fazi da najviše vole Diznijeve princeze, a ja volim da napravim nešto sasvim novo, pa tu pokušavamo da napravimo  kompromis. Mada I one su različite međusobno, Aleka više voli haljinice, Lara je više sportski tip. Muški nemaju pravo glasa.

 

* Koji je,do sada,vaš najveći uspeh u ovom poslu?

Najveći uspeh je osvojiti srca mnogih devojčica. Neke od njih slave rođendan treću godinu zaredom u NINIA haljinicama, I to je moje veliko zadovoljstvo.

Pored toga imala sam priliku da pomognem I nekima kojima je to potrebno…

 

* Šta preporučujete osobama koje žele da se bave Vašim poslom?

Nisam ja baš neki savetodavac, I ni sama ne slušam mnogo tuđe savete. Jedino što mogu da preporučim jeste da rade najbolje što umeju.

 

* Da li Vam je nekada bilo teško toliko da poželite da odustanete..I ako je bilo takvih momenata ko Vam je tada davao najviše snage,podrške da nastavite dalje,pošto svi znamo da u našoj zemlji nije lako uspeti i naročito je teško ženama...Ovo nije feministički stav,nego realnost...?

Jeste, bilo je trenutaka kad sam htela da odustanem I to na samom početku. Nije bila mala odluka baviti se skupim stvarima ,I to za decu, u periodu najgore krize... Tada sam shvatila da uspeh ne dolazi preko noći, sve mora da dođe natenane. Moja porodica je uvek tu za podršku, ne samo što se posla tiče.

Prošle godine sam dobila nagradu Skupštine grada Beograda na konkursu  za mladog preduzetnika 2012. Godine, gde sam osvojila treće mesto, I tad sam zasigurno znala da sam na dobrom putu.

Ženama jeste teško, jer moraju da budu sve. Ali svi mi se naviknemo da moramo da živimo mnogo bržim tempom nego ranije, kad nismo imali decu. To je realnost, I moramo da se usaglasimo sa njom, kad već neće ona sa nama.

 

* Da li moguće doći do savršenstva u Vašem poslu?

Sigurno, ali ima još mnogo da se radi.

 

* Šta smatrate da bi poboljšalo natalitet u Srbiji?

Na ovo pitanje i nemam neki pametan odgovor.

Da ne kažem bolji standard, jer najsiromašnije zemlje imaju najveću stopu nataliteta, a najbogatije najmanju.

Možda bi jedan od predloga mogao biti da država angažuje I uposli žene koje su na birou I nemaju nikakva primanja, kao fizičku pomoć porodicama sa više dece. I onda budu zadovoljni I roditelji I oni koji su dobili posao. Doduše ne znam koliko je tako nešto izvodljivo.

Ja sam imala pomoć kad su trojke bili bebe (iako sam pričala da neću nikakvu pomoć kad se porodim, ja sve mogu sama itd.), jer je to bio koliko divan, toliko I strašan period, da sam se jednom onesvestila kad sam spojila dva dana I dve noći da nisam spavala. Svi moji su radili po čitav dan, a I čak kad bi došao neko od prijatelja  da pomogne, misleći da su bebe samo slatke , samo bi se izgubio glavom bez obzira, tako da dobro znam da ta pomoć mnogo znači čisto da neko bude pored tebe, ali I košta, pa roditeljski dodatak to može samo delom da pokrije.

 

* Da li je lako postati i biti princeza iz Vaše mašte ?

Jeste, I bitanga I princezaJ

 

* Poruka za Baby Boom fanove?

Volite sebe mnogo.

Pročitano 4586 puta Poslednji put izmenjeno nedelja, 12 oktobar 2014 08:18
Baby Boom Tim

Yes I think to myself... What a wonderful world.

Prijavljivanje/Registracija