nedelja, 12 oktobar 2014 00:00

Jesam li ja metroseksualac

Objavio
Ocenite ovaj članak
(2 glasova)

Dragi moji, uvek napišem nešto kada ostavi baš snažan utisak na mene, podseti me, razočara, obraduje, natera u dilemu, spoznaju da postoji više uglova gledanja...ta geometrija mi u ovoj situaciji o kojoj ću piskarati i nije baš domaći teren... Naime,gledah sadržaje na popularnoj televiziji danas,naiđoh na film starijeg datuma, nekadašnjeg društva, uređenja, zakona. Nije sada bitan ni naziv, ni tematika, zaplet...već muškarci...Da, muškarac nekada i sada u našem društvu...Ne sagledavam ovde, u ovoj priči,muškarca kao potencijalni sex objekat iz svog ugla...pitate se zašto?

 

Zato što je danas takvih sve manje! Postaju raritet iz mog ugla-moje geometrije... Nekada, ne baš tako davno, u našem društvu postojala je popularna JNA, vojska, služenje vojnog roka - gde su muškarci dobijali najlepše obuke, prijateljstva za ceo život, priče koje će prepričavati po milion puta...jedan novi ugao u svom životu. Te iste „muške priče“,danas se ne pričaju, sve više priča je iz salona lepote, teretana, kafića...manje vojnih, ribolovačkih, istraživačkih...priznajem da mi je Jovan Memedović baš cool tip zbog svoje inventivnosti...

Ukidanjem vojske kao jedne od faze sazrevanja muškaraca, ukinuta je i ta muška crta, gen, potencijal-duh, to krusoovsko, što miriše na alfa mužjaka...ta društvena metamorfoza je donela metroseksualce...O čemu i kome razgovaraju takvi muškarci?  Vojska je samo jedan od činilaca koji je u zbiru dao manje testosterona... Žao mi je što je sve više takvih muškaraca, metroseksualaca-pederčića, feminiziranih,ženskih petkova! Žao mi je, jer estrogen traži testosteron...

I sad će neko reći: “Šta ova piše, ja nisam išao u vojsku i sad sam kao peder! “Samo znam da je pojava o kojoj pišem relativno nova - kao društveni preobražaj koji je sa druge strane i ženu od gusenice uobličio u leptira...Taj leptirić sada na svojim krilima nosi i posao i decu i vaspitanje i obrazovanje i znanje...nije feministička ova rečenica, samo je konstatacija, pa ja sam žena,verujte mi!

Sada muškarac može virtuelno da pravi strategiju, dok igra novu igricu, on je muževan uz lap-top...dok turpija svoje negovane ruke, stavlja najnoviju kremu za lice-noćnu, pošto je dnevnu stavio već 3 puta od jutros, nosi papuče sa medom i ima specijalne preparate za negu tela...Modna, kozmetička i filmska industrija guraju ovakvog muškarca u gro plan, modeluju ga, propagiraju... Znam da će me u komentarima pljuvati oni koji se depiliraju, ne poznaju običaje svog naroda, ne poštuju tradiciju, koriste slengove, stide se opanaka i sela...ali žalim ih...najpre debelog prasca sa ženskim šeširima kome se divi grandovska publika, a zatim i neformirani mladići, klinci balavci-a on im postaje uzor i idol... Preporučujem im da promene kanal, ali i da pročitaju do kraja ovaj tekst i zapitaju se, jesam li ja metroseksualac?

Autor: Ana

Pročitano 1209 puta Poslednji put izmenjeno utorak, 13 oktobar 2015 11:07
Baby Boom Tim

Yes I think to myself... What a wonderful world.

Prijavljivanje/Registracija