nedelja, 12 oktobar 2014 00:00

PENZIJA TENZIJA

Objavio
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Ko doživi pričaće, izreka je stara koje se držim ovih dana. Ponešena događajima iz ne tako davne prošlosti, ali i sadašnjosti, pa i budućnosti-otkazima, viškovima zaposlenih, predlogom novog zakona o odlasku u penziju sa 70 ili 75 godina; bez odgovora na pitanje dokle će ta agonija trajati, pitam sebe i vas hoćemo li dočekati penziju?

 

Teško, hm… ne verujem, ako se ovako nastavi… odgovori su nekolicine mojih sagovornika. Onda postavim sebi pitanje – vredi li uopšte se sekirati i nervirati oko ovog pitanja u Srbiji, pa nisam jedina – kako svi, tako ću i ja. E onda se naložim na osiguravajuće kuće, privatne fondove, polise, a ono…ONI JEDVA VISE! Laža i paralaža, kamuflaža, blamaža.

Ispod ugovora od 20 - tak stavki uvale Vam fusnotu mikroskopom da je tražite – promašili biste, ko da su amebe. U toj notici fus Vas zajebu dibidus po srpski rečeno, ne opere Vas ni Dunav, ni Sava, ni moja Morava… I kuda sad? Na crno, sivo, pod drugim zvanjem, jebeš poslovicu ZNANJE JE IMANJE ovde! Ćutolozi su ovde kategorija za progres, oni niču, zalivaju se, rastu, a ja kao da sam rođena bez zuba, jer jezik ne držim za zubima nikada, spadam u korov! Truju me gori od mene, šljame, pare vrelom vodom iz njihovih kvazi skupina, šatro intelektualci, kurs direktori, zaboravih i najnoviji termin – menadžeri…

Kod takvih treba da steknem penziju, od 4 godine rada dobiću 2, pojela maca, veliki doprinosi, a mace gladne…Državna preduzeća zaboravih, jer kintu da kešnem nemam, tata mi je ostavio lepo vaspitanje i znanje, nije se čovek nadao da će dovde doći sve ovo…

I tako ja izračunah da ću otprilike da gazim po sedmoj deceniji duboko i čekam, trljam ruke, čuljim uši, oblizujem se kao mače pred šalterom penzijskog… Ali pod uslovom da se opet zaposlim, dobijem rešenje za stalno, ne dobijem disciplinsku, ispunim sve uslove za penziju. A onda mi verovatno sve ovo neće biti važno, boleće me leđa, žaliću za svojim zubima, brzim koracima i stasom… a penziju ću trošiti na lečenje od navedenog…jer ću valjda u 71 biti ponosni penzioner Srbije???

Autor: Ana

Pročitano 1718 puta Poslednji put izmenjeno utorak, 13 oktobar 2015 11:05
Baby Boom Tim

Yes I think to myself... What a wonderful world.

Prijavljivanje/Registracija