utorak, 09 avgust 2016 21:14

Fallen angel

Objavila
Ocenite ovaj članak
(2 glasova)

Povredila ga je na sve načine na koje je moguće povrediti nekoga. Razbila ga je u milion komadića i ostavila u tami najmračnije palate njegove duše brz nade da će ikada uspeti da pronađe put ka svetlosti. Prolazili su dani, nedelje, meseci... A onda se pojavila ona. Zaljubila se u sivilo njegovih očiju onog trenutka kada ga je ugledala. Ušetali su jedno drugom u život bez teškoća, lagano prolazeći sve barijere i rušeći zidove koje su sagradili oko svojih srca. Vrć tad je sa sigurnošću znala da ga želi u svom životu.

Govorio je da je ona njegov anđeo, zato što ga je izvukla iz njegove tame i odvela na mesto gde se snovi zaista ostvaruju. Razlikovala se od drugih koje je poznavao, bila je ljubazna, nežna i sve što je ona želela je da ga vidi kako se smeje ponovo. Učinio je da ona oseća da konačno pripada negde, da njen život napokon ima smisla. Bio je sve i čemu he ikada sanjala. Bila je sve o čemu je ikada sanjao. Učinio je da se oseća sigurno i ona je učinila da se on oseća željeno. Oboje su počeli da se ponovo osećaju srećni i sve je delovalo kao da su se konačno svi delići slagalice uklopile u celinu.

Misteriozna tama koja se skupljala u njemu intrigirala ju je i jarko je želela da zakopa dubljr i dublje u njegovu suštinu, njegovo biće, da pronađe tu tamu i učini da njegove izbledele zvezde ponovo zablistaju. Želela je da osvetli njegov svet na način na koji niko drugi nije mogao, na način na koji on to zaslužuje. Želela je da ona bude razlog zbog kojeg će se osmehivati do kraja života.

Kakogod, nije htela da se ovoliko upusti, tako brzo, ali dozvolila je da se to desi zato što su njegove reči i sve što on jeste, bilo predobro da izgubi. Želja se razbila o nju kao talasi o stene i zapetljalo je u fantaziju o njemu. Želela ga je, želela je sve što ne njegovo, a bilo je očigledno da on želi isto. Izgledalo je da im se snovi konačno ostvaruju.

Ali njemu je ta svetlost bila prejaka, oslepela ga je i prestravilo ga je to što ga oba vodi u nepoznato. Duboko u sebi je znao da želi da je prati, ali je ipak dozvolio da ga obuzme sumnja. Šta ako je izgubi i potone još dublje ili je povuče sa sobom, u  njegovoj glavi to nije bilo vredno rizika. Odustao je i pre nego što im je dao šansu. Prestao je da je prati i povukao se u svoju tamu, tamo gde nije mogao dublje da potone kako je verovao.

Njegov anđeo nije znao šta da radi, jedva je nalazila reči i snage da se vrati i nađe ga, da mu kaže kako se oseća. Verovala je da je ona odabrana da spase njegovu dušu od tame kojoj nije pripadao. Ljubazna, nežna, brižna duša kao njegova zaslužuje sreću, ali ga je tama preuzela, pa je od straha da će opet biti povređen, odgurnuo od sebe. Počeo je ponovo da bude srećan i to ga je prestravilo, zbog toga što kada si srećan to ti odmah može biti oduzeto.

Mogli su da imaju sve, mogli su biti junaci njihove lične divlje ljubavne priče ako bi samo  pustili jedno drugo da se približe. Shvatila je, u trenutku, da je možda poslata prerano jer on još nije bio spreman da bude spašen. Ostavila ga je tu, samog u tami, samog sa njegovim mislima koje mu prave društvo. Daljina čini da se srci puni ljubavlju i udaljenost od njega čini da ga samo više želi, da još jače želi da se on osmehuje. Nije otišla daleko, o ne, još uvek je tu, blizu, posmatra ga. Zna da je to samo početak. Kada bi samo imala snage da izdrži, obi će ponovo pronaći jedno drugo i tada će oboje biti spremni. Spremni da se oslobode tame i započnu sopstvenu avanturu, i znate šta ? To će biti jedna od najboljih ljubavnih priča ikada ispričanih...

By Lilith

Pročitano 2406 puta
Eka

Medije

Više iz ove kategorije « Marija, profesor i kocka

Prijavljivanje/Registracija