utorak, 21 oktobar 2014 00:00

Mali modni vodič - najbolji model čizama za vas

Objavila
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Krenula je sezona čizama - nekima sigurno omiljenog para obuće ! Prodavnice nude najrazličitije modele - od onih kratkih do gležnjeva, preko nešto dubljih, pa do kolena i konačno tzv. ,,jahačke'' iznad kolena.

 Jasno vam je da svaka telesna građa zahteva različitu garderobu i način oblačenja. Isto tako svaki model čizama neće isto stajati svakoj od vas. Pogledajte mali vodič kroz ovu tematiku i otkrijte koje su čizme savršene za vas.

Visoke i vitke devojke su i što se tiče garderobe i što se tiče obuće prave srećnice ! Ne morate mnogo da mozgate. Gotovo svaki model čizama će vam dobro stajati, bilo da ga obujete uz mini suknju, haljinu do kolena, uzane farmerke ili helanke. Takođe, dobro će vam stajati i štikle i ravno.

Svakako naša preporuka je da istaknete te duge noge i odlučite se za ili kratke čizme do gležnjeva ili one duboke iznad kolena. Svakako i ako obujete model do pola listova nećete puno pogrešiti, ali imajte na umu da ova dužina vizuelno ,,skraćuje'' noge.

Možete napraviti i fazon sa čarapama koje vire iz kraćih čizma i idu do ili, još bolje, iznad Za niže devojke idealne su čizme do kolena i to na štiklu, ali samo one uzane. Šire čizme će vam vizuelno skratiti noge, dok će ih one preko kolena "izdužiti", ali nikako ih nemojte nositi ako imate jače bokove. 

Čizme preko kolena sa visokom štiklom preko dana su jedno veliko modno NE - kako za niske, tako i za visoke devojke, jer izgledaju prenapadno (da ne upotrebimo neku grublju reč)

Popularne kratke ,,vojničke'' čizme, pogotovo one bez štikle i sa nitnama, odlično idu uz džins, pantalone, helanke i uzane haljine i suknje. Udobne, a efektne, čine odlično rešenje kada pravo s posla ili fakulteta treba da produžite u grad. 

Čizme koje se savijaju preko kolena nikako ne nosite uz helanke. Izgledaćete kao Mačak u čizmamama, a to vam sigurno nije cilj. One bolje idu uz uzane pantalone ili šortseve i suknje od štofa, pliša, somota. 

,,Petar Pan'' čizme najbolje idu uz uzane suknje ili haljine i to svake dužine. A najbolje pristaju osobama sa tanjim nogama, a NIKAKO nisu za dame sa jačim listovima, jer će samo skenuti pažnju na njih. Vi bi trebalo da se odlučujete na kraće čizme (do gleženjeva) i to obavezno na štiklu. Tako ćete izdužiti mišić lista i noge će izgledati tanje. 

,,Ove čizme su stvorene za šetanje'', kaže Nancy Sinatra u svojoj popularnoj pesmi, ali svakako su stvorene i da štite vaša stopala od hladnoće i, naravno, budu deo vašeg prepoznatljivog stila ! Izaberite one koje vama najbolje ,,leže'' i kojima ćete poslatu pravu modnu poruku !

Izvor: http://mogujatosama.rs

Pročitano 1398 puta Poslednji put izmenjeno utorak, 21 oktobar 2014 19:41

Prijavljivanje/Registracija