ponedeljak, 13 jun 2016 23:18

Renesansa espadrila

Objavila
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Ako se u predlozima hit obuće za aktuelnu sezonu pojave špagerice, a potom najpoznatije žene sveta ponesu različite verzije, možemo sa sigurnošću tvrditi da su upravo espadrile obuća ovog trenutka. 

 Espadrile verovali ili ne, datiraju još od praistorije jer su juteni đonovi i uopšte, đonovi od prirodnih materijala tada bili jedini mogući izbor. Doduše, u nama prepoznatljivom obliku pojavile su se negde u 13. veku u Španiji.

Nosili su ih radnici, a vremenom su se polako širile i na ostale kontinente, sve dok sredinom 20. veka, jednom modnom vizionaru nije palo na pamet da na njih doda potpetice. Reč je o Ivu Sen Loranu kome možemo da zahvalimo na inovativnom dizajnu koji je od tada posebno popularan na fransuskom, španskom i italijanskom primorju.

Danas špagerice ili epadrile dolaze u raznoraznim oblicima – prave se od kože, lana, sa cirkonima, pertlama, ojačanim đonom, potpeticama i platformama, plitke ili duboke.

Upravo poslednjih dana primetili smo opštu pomamu za njima među modnim ikonama poput Alekse Čang, Meri Kejt Olsen, Dajane Kruger, a predviđamo da će kako temperature rastu i približava se odlazak na neku morsku destinaciju espadrile biti sve popularnije. Nosite ih uz šortseve i majice u stilu Džejn Birkin preko dana, a za veče ih kombunujte uz jednostavna odela ili haljine od čipke.

Izvor:Grazia

Pročitano 2453 puta Poslednji put izmenjeno ponedeljak, 13 jun 2016 23:21

Prijavljivanje/Registracija