nedelja, 09 novembar 2014 00:00

Trudnice u automobilu: da li ste sigurne?

Objavila
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Beba je poprilično dobro zaštićena u vašem stomaku, ali putovanje automobilom, ipak može biti opasno. Saznajte kako da osigurate najveći nivo bezbednosti dok putujete.

Vežite se pravilno

Mnoge žene izbegavaju vezanje pojasa, što je potpuno pogrešno. Istraživanja su pokazala da ste, vezani, vi i beba mnogo sigurniji. Međutim, potrebno je znati kako se pravilno vezati da ne bi povredili bebu. Donji pojas mora ležati što niže preko kostiju karlice (najjače kosti u našem telu), a ne preko stomaka. Gornji pojas namestite preko ramena, između grudi. I imajte na umu da ni jedan ne sme biti previše zategnut.

 

Suvozač

Ne vozite ukoliko nije neophodno, posebno kada trudnoća napreduje i trbuh vam se “prilepi” uz volan. To nije ni malo ugodno ni za bebu ni za vas.

 

Vozač

Ako već morate da budete u ulozi vozača, pomerite sedište ili naslon sedišta što više možete unazad (neka vam bude udobno). Bitno je da vam je stomak odmaknut od volana, ali i dalje morate imati dobar pregled puta.

 

Slabost

Ukoliko osećate slabost, mučninu, vrtoglavicu, ne sedajte za volan. Zbog tih simptoma može vam opasti pažnja i možete dovesti i sebe i druge u opasnost. Zato trudnice izbegavaju vožnju na samom početku trudnoće, ali i nakon 7. meseca, kada se teže kreću, ali i reaguju sporije. A, da ne napominjemo da im je stomak sve veći.

Izvor: http://lifepressmagazin.com

Pročitano 1840 puta Poslednji put izmenjeno nedelja, 09 novembar 2014 23:42

Prijavljivanje/Registracija