petak, 12 decembar 2014 01:38

Neopreznost, neznanje, neinformisanost

Objavio
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Opasnosti vrebaju. Neopreznost, neznanje, neinformisanost.

 Prvi u nizu koje bi trebalo obučavati su deca! Trebalo bi im pričati od najranijih dana,što češće upotrebljavati reči poput PEC, ŽIŠ, NO NO. I raditi na njihovom osamostaljivanju. Umesto sedenja ispred kompjutera i gledanja televizijskih programa, dajte jednostavne zadatke svom detetu i posmatrajte ga kako se snalazi u zadatoj mu situaciji, naravno uz prethodno objašnjenje.

Strašna je i izuzetno zabrinjavajuća činjenica o tome koliko su deca zaokupljena virtuelnim stvarima koje je poput talasa donelo savremeno doba. Ni roditelji ne zaostaju mnogo, čak mislim i da prednjače u tom svetu.

Učite decu nekadašnjem i već gotovo zaboravljenom DOMAĆINSTVU. Mesite kolače, zaključavajte vrata, isključujte šporet i grejalice, zatvarajte slavine. Naučite važne brojeve telefona zajedno. Naučite ih da zovu u pomoć.

Naučite ih stvarima koje ne postoje u knjigama, jer učenje iz knjiga nije primarno, knjiga će samo biti nadogradnja na sve ovo. I ne zaboravite da je učenje proces. Kod neke dece ide brže i lakše, kod neke teže i sporije. Zato budite uz njih na tom putu. Nikada ih ne ostavljajte same, bez adekvatnog nadzora odrasle osobe. Nikada nemojte da budete toliko sigurni, i toliko ubedjeni u svoju brzinu povratka kad izlazite iz kuće. I nikada nemojte da vam razlog izlaska bude jači od sigurnosti vaše dece.

Dana 17.12.2013. u porodičnoj kući u Velikoj Krsni kod Mladenovca, u požaru je poginulo troje dece, starosti 2,3 i 4 godine. Deca su bila zaključana.I sama...

Uzrok požara još uvek nije poznat.

Autor : Ana Krstić

Pročitano 1352 puta Poslednji put izmenjeno petak, 19 decembar 2014 22:01

Prijavljivanje/Registracija