subota, 13 decembar 2014 01:03

Tinejdžeri: Prve ljubavi

Objavio
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Ozbiljnije veze i poljupci rezervisani su za tinejdžerske godine, a istraživanja pokazuju da osnovci pokazuju veliko interesovanje za suprotan pol.

PRVE ljubavi se danas događaju mnogo ranije nego pre dve-tri decenije, pokazuje statistika. Ozbiljnije veze i poljupci rezervisani su za tinejdžerske godine, a istraživanja pokazuju da osnovci pokazuju veliko interesovanje za suprotan pol.

Kada shvatite da se nešto tako događa vašem detetu nemojte to odbacivati kao dečju "ludost", jer je to njima veoma važno. Čak i ako vam se čini da je suviše rano za zaljubljivanje, nemojte da misliti da osećanja nisu jaka i iskrena. Način na koji ćete da reagujete može da utiče i na to da li će vam se poveravati ubuduće?

Budite strpljivi, pitajte, ali nemojte da insistirate da vam dete sve ispriča. Kada otkrijete ili samo prizna, posmatrajte kako reaguje i ako poželi da o tome "ozbiljno" priča, saslušajte ga. Pokažite da vam je stalo do toga šta mu se događa. Čak i ako ste znatiželjni, previše pitanja može da izazove kontraefekat. Pokažite razumevanje, objasnite kako ljubav funkcioniše i naglasite da ćete biti tu, kako god da se završi. Bez obzira na to da li je u pitanju nevina, platonska ljubav prvaka ili veza srednjoškolca, najvažnije je da ima podršku roditelja. I ne zaboravite, prva ljubav je vrlo važna, jer utiče na one koje kasnije dolaze.

 

Izvor: http://www.novosti.rs

Pročitano 1304 puta Poslednji put izmenjeno petak, 19 decembar 2014 21:40

Prijavljivanje/Registracija