ponedeljak, 19 oktobar 2015 13:28

Kućni ljubimci podstiču vrline

Objavio
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Deca koja odrastaju uz životinje ostvaruju bolju komunikaciju sa ljudima, saosećajnija su i brižnija. Naučna istraživanja su davno pokazala da kućni ljubimci imaju pozitivnu ulogu u psiho-fizičkom razvoju dece, jer ona koja se sa njima "druže" ostvaruju bolju komunikaciju sa ljudima, saosećajnija su i brižnija. Na ovoj listi se nalazi još nekoliko razloga zašto je dobro da mališani imaju životinje.

* Odgovornost - Ljubimci traže brigu i negu sve vreme, gladni su, žele da idu u šetnju i da se neko igra sa njima, tako da mali vlasnici od ranih dana uče da budu odgovorni prema nekom.

* Samopouzdanje - Ako su uspešni u obavljanju svojih obaveza prema kuci ili maci, deca će se i bolje osećati i izgledati u sopstvenim očima, biće ponosna na sebe.

* Disciplina - Klinci uz životinje uče i o disciplini. Ako, recimo, imaju psa, učiće ga kako da se ponaša i kako da sluša, što utiče i na njihovu poslušnost.

* Bez stresa - Deca su, dokazano, smirenija uz ljubimce, a samo maženje psa može da im pruži osećaj sigurnosti i prijatnosti, baš kao što i predenje mačaka može da umiri i uteši.

 

Izvor: http://www.novosti.rs/

Pročitano 2092 puta Poslednji put izmenjeno ponedeljak, 19 oktobar 2015 13:35

Najnovije od Miljana

Prijavljivanje/Registracija