petak, 15 april 2016 10:27

Profesori srpskog jezika napravili igricu za učenje pravopisa

Objavila
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Oni su godinama listali Pravopis, a onda su shvatili da sa njim mogu samo da se slikaju. Njihov doprinos očuvanju srpskog jezika i pravopisa izgleda potpuno drugačije. „Želeli smo da napravimo jednu zaraznu aplikaciju koja će biti korisna i pomoći deci da nauče pravopis“. Za izradu ove igrice trebalo im je godinu i po dana, ali i mnogo godina iskustva i rada sa učenicima.

„Jednostavno, kada pogledate naš školski program, videćete da nemamo dovoljno časova koji nam omogućavaju da sa učenicima vežbamo pravopis“, kaže Milan Petrović, profesor srpskog jezika.

Od primera mnogih reči i izraza koje pogrešno koristimo napravili su zadatke koje bi igrač u igrici trebalo uspešno da reši kako bi osvojio što više poena i dobio titulu štrebera, bibliotekara ili spasitelja pravopisa.

Upotrebu malog ili velikog slova, odvojeno ili spojeno pisanje reči kontroliše Vučilo – glavni junak igrice, koji nije profesor u školi već neko od koga možete da učite i ko će vremenom da nagradi vaše znanje.

Igrica je zaista zarazna, a mi od srca preporučujemo klincima, ali i odraslima da, ako već moraju da se druže sa svojim mobilnim telefonima, to čine tako što će raditi nešto korisno.

Igrica je još u beta verziji (nije u potpunosti završena), pa se ne može preuzeti u Android prodavnici na telefonu. Ali je zato dostupna na Vučilovom sajtu. Otvorite ovaj link sa telefona, preuzmite igricu i proverite svoje znanje: http://www.vucilo.rs/download/ 

Izvor: Zelena učionica / Bulevar B92

 

Pročitano 11886 puta
Eka

Prijavljivanje/Registracija