nina

nina

sreda, 18 mart 2015 20:00

Formiranje dečijeg samopouzdanja

Deci je neophodno samopouzdanje. Bilo da kreće u novi vrtić ili školicu, ili uče da voze bicikl, deca se suočavaju sa dosta neistražene teritorije. Prirodno, roditelji žele da usade svojoj deci stav - možeš ti to - kako bi se hrabro nosila sa novim izazovima i vremenom počela da veruju u sebe. 

sreda, 18 mart 2015 19:50

Šta je to Valdorfska pedagogija?

Ova pedagogija  zauzima sasvim drugačije stanovište od klasične pedagogije, čije se metode primjenjuju u državnim vrtićima i školama. Waldorfsku školu utemeljio je Rudolf Steiner , a ime je dobila po fabrici cigareta ..

Da se lekcije, pesmice, neobične reči i imena mogu naučiti bez “bubanja” pokazuje iskustvo učiteljice Ivane Ćirić niške OŠ “Sveti Sava” koja poslednje dve godine sa svojim đacima na nekim časovima radi po “NTC sistemu učenja”.

četvrtak, 12 mart 2015 23:38

Sindrom srednjeg deteta

Posebnost položaja srednjeg deteta je u tome što za razliku od druge dece, ono može imati obe dečje ljubomore – i prema mlađem i prema starijem – a samim tim i dvostruki razlog da se oseća manje vrednim. To zahteva povećanu roditeljsku pažnju.

utorak, 24 februar 2015 23:13

Zablude o brisu grla

Svakom detetu treba uraditi bris grla čim se malo zacrveni, pa i kada nema povišenu temperaturu.

Bris treba uraditi onda kada za to ima potrebe, a ovo definitivno NIJE ta situacija.

nedelja, 22 februar 2015 18:44

Ključne faze razvoja govora

Razvoj govora je ključni faktor u razvojnom procesu vašeg deteta. Postoje varijacije u razvoju izražajnog govora kod dece. Od momenta kada se vaše dete rodi, ono preuzima sve što joj je važno da nauči o svetu oko sebe, uključujući i sposobnost govora. Dok je tačno da će sva deca naučiti nove veštine u različitom uzrastu i dobu, tačno je i da postoji mnogo toga što vi možete preuzeti da pomognete vašim mališanima. 

četvrtak, 19 februar 2015 22:57

Kako se razvija dečje učenje i razmišljanje

Deca rastu i menjaju se na razne načine tokom osnovne škole. Tri osnovna aspekta njihovog razvoja su: socijalni, emocionalni i kognitivni (učenje, razmišljanje).

Zašto je emocionalna inteligencija tako važna u podizanju deteta?

petak, 06 februar 2015 19:44

Agresivnost kod dece zavisi od genetike

Nedavno sprovedeno istraživanje pokazalo je da DNK može biti ključni faktor u prekomernoj fizičkoj agresiji koju ispoljavaju deca ranog uzrasta, ali i da se na ovakav bes može uticati adekvatnim vaspitanjem.

petak, 06 februar 2015 19:28

Glavobolje kod dece

O glavoboljama postoji mnogo napisanih knjiga, a nabrajati uzroke glavobolja redom – prevazilazi prostor ove rubrike. Zato ćemo se pozabaviti glavnim aspektima glavobolja kod dece, koji bi mogli da zanimaju roditelje.

Strana 1 od 13

Prijavljivanje/Registracija