Dobrodošli u rubriku u kojoj možete potražiti savet savetnice za dojenje.

Postavite pitanje našoj online savetnici za dojenje!

dojenje.roditelj.org

Baby Boom nastavlja kampanju promovisanja dojenja u Srbiji. Jedna od Savetnica za dojenje iz "Udruženja Roditelj" pomoći će svojim savetima sve mame koje doje ili koje spremaju da doje i za one koje ima problema sa dojenjem. Jedna od bitnih aktivnosti Udruženja od osnivanja do danas je i kontinuirano pružanje saveta roditeljima. Naši volonteri - mame savetnice su prošle dva modula obuke, stručni i savetodavni, postavši time savetnice za dojenje u Srbiji.

Udruženje Roditelj ohrabruje mame i pruža pomoć oko dojenja i veruje da je dojenje najbolje za bebu i mamu.

Ovde možete postaviti svoja pitanja, a naša ljubazna savetnica će Vam odgovoriti što pre je moguće.

Pitanja mogu da postavljaju samo registrovani korisnici. Molimo vas da se prijavite ili registrujete nalog.

fgytf

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Dojim bebu već tri meseca i još uvek me bole bradavice. I to u početku je baš jak bol, a kasnije se smanji ili prestane. Menjala sam položaj, ali nije do toga. Uvučene su mi bradavice pa je dojim na veštačke. Bez njih mi pucaju bradavice. Da li znate u čemu je problem?

- Poštovana, dešava se da su nekim ženama osetljivije bradavice. Da li dete pravilno sisa? Moguće je da beba ne uhvati lepo dojku pa vam pravi ragade. Kada beba obuhvati dojku donja usna bebe je izvrnuta ka spolja, i skoro da dodiruje bradu, a može je i dodirivati. Mama može sama korigovati ovaj položaj tako što ce nežno malim prstom još malo izvrnuti donju usnu bebe na dole, jezik bebe se pomalo vidi iznad donje usne, usta bebe su jako otvorena, i ugao usana koji obično oblikuje slovo v sada je gotovo u pravoj liniji. Beba treba da u ustima ima više donjeg dela areole, nego gornjeg. Uvučene bradavice možete izvući malo pumpicom ili špricom pre podoja. Vežbajte postavljanje bebe na dojku, prekinite podoj i više puta dok je ne uhvati pravilno, jer kad dete vuče samo bradavicu pravi ragade stvara bol, i ne dobija dovoljno mleka samim tim i manje napreduje.

 Ovde možete videti kako napraviti špric za izvlačenje bradavica.

http://dojenje.roditelj.org/2013/06/30/jednostavnajeftina-vakuum-pumpica-za-izvlacenje-bradavica/

Pročitano 1506 puta

Prijavljivanje/Registracija