četvrtak, 30 oktobar 2014 00:00

Niggor

Objavio
Ocenite ovaj članak
(3 glasova)

Ekskluzivno za Baby Boom fanove!

...danas se družimo sa Niggorom, čovekom koji je poznat po svojoj vedrini , osmehu i pozitivnoj energiji koju prenosi na sve oko sebe.

Niggor je poznat kao hip-hop i house umetnik, ali pre svega kao veliki čovek, skroman i duhovit , koji nam je iskreno i otvoreno govorio o svom detinjstvu.

Za početak, kazite nam gde ste rodjeni i kako ste dobili ime?

Rodjen sam u Kotoru 16.02.1971. Zahvaljujući zajedničkom poslu , moji roditelji su odlučili da će baš tu živeti. Majka Olga i pokojni otac Stojan su bili prosvetni radnici i dobri roditelji. Bake i Djedovi nisu živjeli u mojoj blizini tako da mi i nisu čitali i pričali priče, to su uglavnom radili mama i tata. Ime sam dobio tako što su iz šešira punog drugih imena izvukli ime Igor, a imao sam razne nadimke poput: Glišo,Glijulina, Živi, Ramon.

Koje je Vaše najranije sećanje iz detinjstva? 

Sjećam se da sam uvijek kao dijete bio pored mora i igrao se , a omiljena igračka bio mi je jedan mali automobilčić. Tu je uvek bio i moj uzor u svemu, 7 godina stariji brat Goran. 

Koje igre su bile popularne u vreme Vašeg odrastanja?

Omiljeni su mi bili klikeri i sve igre vezane za njih.Omiljen mi je bio jedan žuti automobil,ni sam ne znam zasto. (Upravo ovaj koji drzi na fotografiji sa svojim ocem kada je bio mali)

Da li ste imali porodične zadatke i poslove kao dete?

Posao mi je jedino bio da odem do prodavnice i kupim hleb i novine,nije mi bilo mrsko.Dobijao sam dzeparac,a trosio sam ga na sladoled.

Kako ste doživljavali školu kada ste prvi put postali učenik? Koji Vam je bio najbolji , a koji najmanje omiljen predmet u školi? 

Škola je za mene bila novo iskustvo,gomila druge dijece, novi drugari, obaveze.Sve sam volio sem mataematike. S obzirom da su mi roditelji radili u školi bio sam uključen u sve aktivnosti vezane za nju.

Da li se sećate nekih trendova iz Vaše mladosti? 

Moda se mijenjala,70 te,80,te,kad se sjetim bude mi smjesno...Spajdermen, Tito. Muziku sam kopirao od brata, naravno da je to bila dobra muzika a ne kao danas, uglavnom rock, funk,soul.

Da li ste imali kućnog ljubimca? 

Imali smo mačka Vaska.

Da li imate najboljeg druga iz detinjstva? 

Imao sam najboljeg druga, a dalje se vidjamo kad sam u Kotoru.

Kako su se praznici proslavljali u Vašoj kući? 

Hrane nikad nije falilo,jelo se dobro hvala bogu,uvijek svi na okupu,kuvali i mama i tata i to dobro tako da mi je sva hrana bila omiljena. Praznike smo uvijek sa radošću slavili i meni je to bilo najdraže. 

Koliko je svet drugačiji danas u odnosu na onaj kakav je bio kada ste Vi bili mali? 

Toliko je drugačiji svijet danas da bi se kad bi postojala vremenska mašina odmah vratio jedno 30 god u nazad. Imao sam svoj svijet i nije me zanimalo što se dogadja van njega.

Šta znate o poreklu Vašeg prezimena? 

Lazić je srpsko prezime,vjerovatno potiče od nekog Laze, rasprostranjeno je tako da ne znam baš njegovo porijeklo.

Da li koristite recepte svoje mame ili bake? Vaš omiljeni?

Kada kuvam,a to volim, ne koristim recepte mojih bližnjih ,ali moram priznati da sam od njih dosta nučio,volim da improvizujem u spremanju jela,riba mi je omiljena,morska.

Po fizionomiji ste tatin ili mamin sin?

Očekivano je da ćeš od nekog roditelja ili bliže familije pokupiti gene. Eto na primjer ja vučem dosta na oca, dok brat na majku.

Da li planirate da vezu sa devojkom u skorije vreme krunišete brakom? 

Veza se jednog dana mora krunisati,mada mislim da to i nije toliko bitno,mrzim te formalnosti,papire itd.

Kako biste nam opisali vašu partnerku? Šta Vam se kod nje najviše dopada? 

Ona je inteligentna, vrijedna, pažljiva, lijepa, a što više od toga? Ključ uspjeha jedne emotivne veze pa i braka je medjusobno razumijevanje i ljubav. Naravno, pošto želim da produžim lozu Lazića, planiram i da se ostvarim u ulozi roditelja. Pa valjda je to suština života.

Na koji način smatrate da bi trebalo birati imena za decu? 

Imena se mogu birati na 100 načina, kako ko voli, bit će neko lijepo srpsko ime.

Kako najradije provodite vreme sa svojom porodicom? 

Godinama već ne živimo zajedno tako da jedino kada se vidimo je preko ljeta kada dodjem na odmor u Kotor ili za vrijeme božićnih praznika.

Da ste mogli nečim drugim da se bavite u životu šta bi to bilo? Zbog čega se niste odlučili za tu profesiju? 

Po profesiji sam muzičar, a sam bog me naveo da se bavi tim poslom i mislim da nije pogriješio. Da se nisam bavio muzikom bio bih pomorac što sam i namjeravao da budem ali čudni su putevi gospodnji.

Od svega što ste naučili od svojih roditelja, šta smatrate najvrednijim?

Naučio sam od roditelja da čistog obraza koračam kroz svijet.

Na koje svoje dostignuće ste najponosniji i po čemu biste voleli da Vas ljudi najviše pamte?

Dostignuće mi je da sam opravdao svoja očekivanja i svojih roditelja, postao čovijek koristan društvu. Čovijeka treba pamtiti po dobrim djelima, neka tako bude i za mene.

Pročitano 1892 puta Poslednji put izmenjeno četvrtak, 30 oktobar 2014 12:25

Najnovije od Miljana

Više iz ove kategorije « Nenad Okanović Igor Starović »

Prijavljivanje/Registracija