sreda, 05 novembar 2014 00:00

6 osnovnih pravila o brushalterima za koja nikada niste čuli

Objavila
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Istina je da postoji velika verovatnoća da trenutno na sebi imate brushalter koji vam ne odgovara. Veliki deo razloga leži u činjenici da mnoge žene ne znaju neka osnovna pravila o odabiru i čuvanju grudnjaka. Zato pogledajte ovih osnovnih šest pravila koja bi svaka žena trebalo da zna.

 1) GRUDNJAK NIKADA NEĆE BITI UDOBAN DEO ODEĆE

Grudnjak nije džemper, i svrha mu nije da bude udoban i mekan. Glavni cilj brushaltera je da pruži potporu grudima, i zato ne sme da bude previše širok. Grudnjak treba čvrsto da stoji, a veliki deo žena to brka sa osećajem stiskanja i neudobnosti. Najbolji način da odredite da li vam širina odgovara jeste da pokušate da gurnete dva prste između brushaltera i leđa. Trebalo bi da stanu dva prsta, ali nikako više od toga.

2) SLAŽITE IH U FIOCI

 Grudnjak nikada ne bi trebalo da ostavite da jednostavno leži nesložen i nesklopljen i fioci za donji veš, jer tako gube oblik. Takođe ih uvek zatvarajte kada ih skinete. Ovo je mali trik koji se često zanemaruje, a može mnogo da znači. Naime, kako grudnjak ostavite otvoren, sledeći put kada ga budete vadili iz fioke za kukice lako može da se zakači nešto, i da vam pocepa veš.

3) DEFINITIVNO TREBA DA IMATE VIŠE OD JEDNOG KOMADA

Brushalteri su isti kao i gaćice - trebalo bi da imate više komada i da ih stalno menjate. Odgovorite sami sebi na pitanje: da li svaki dan nosite iste gaćice?

4) VODITE RAČUNA O PREDNJOJ TRAČICI

 

Prednja tračica, mesto gde se spajaju dve korpe, uvek može da odredi da li vam neki grudnjak odgovara ili ne. Ova tračica bi uvek trebalo da u potpunosti leži na vašoj koži, i ne bi trebalo da imate prostora između tela i trake. U suprotnom, zamenite grudnjak.

 

5) PERITE VEŠ NA RUKE

 

Više niko ne pere stvari na ruke, jer imamo veš mašine. Ali, da bi vam grudnjak dugo trajao, trebalo bi da ga perete nežno, a to možete da uradite jedino rukama. Kada se pere u mašini, grudnjak gubi oblik a žice često iskaču iz ležišta. Ne morate da ga perete svaki dan, ali izdvojte malo vremena i operite ga na ruke.

 

6) VELIČINA BRUSHALTERA SE MENJA VREMENOM

 

Ne mora da se promeni, ali treba imati u vidu da to može da se desi. Štaviše, moguće je da vam u različitim prodavnicama odgovaraju drugačije veličine. Zato nikad ne kupujte napamet i uvek probajte grudnjak pre nego što date novac.

 

Pročitano 1904 puta Poslednji put izmenjeno četvrtak, 06 novembar 2014 22:26

Prijavljivanje/Registracija