četvrtak, 04 decembar 2014 10:27

Feng šui saveti za zone blagostanja u 2015. godini

Objavila
Ocenite ovaj članak
(2 glasova)

Najsrećnije polje u 2015. godini je sever! Ojačajte ga odabranim nijansama i kristalima...

Bagua (Ba-gua) je jedno od glavnih feng šui sredstava koje se koristi kako bi se analizirala energija bilo kojeg prostora.

U prevodu s kineskog, Bagua u osnovi znači "8 oblasti" ili "8 kuća."

Feng šui učitelji daju savete kako da u domu stvorite dobru energiju tako što ćete ove oblasti oživeti bojama i probranim ukrasima.

Ukoliko se pridržavate ovih saveta i uredite istočnu, severnu, severozapadnu i jugizapadnu stranu po sledećim stavkama, očekujte blagostanje, jaču ljubav, bolji posao i harmoniju u domu.

Severna kuća - energija bogatstva

Severno polje je najsrećnije polje u 2015. godini i donosi blagostanje tako da je potrebno da mu posvetite najviše pažnje. Unesite u ovo polje vatrene boje poput ružičaste, crvene, ljubičaste, narandžaste i svetložute. Obojite jedan zidu u neku od ovih boja ili izaberite detalje.

Kako bi povećali blagostanje i harmoniju stavite kristale i kamenje. Feng šui stručnjaci preporučuju ametist, citrin i pirit u severnoj kući.

Istočna kuća - uspeh na poslu

Istočna zona je zaslužna za napredovanje u karijeri i dobru energiju kako u domu tako i na poslu.

Po feng šuiju, metal i voda su elementi kojima treba ispuniti ovo polje. Zato ovaj deo doma obojite u crno, plavo, sivo ili belo. Takođe, možete dodati neki od 8 feng šui detalja. U ovom polju izbegavajte boje kao što su crvena, ljubičasta, jarkoružičasta, narandžasta. Posebno se preporučuje figurica vodenog zmaja.

Jugozapadna kuća - buduće bogatstvo

Severozapadnu kuću feng šui učitelji savetuju da ispunite svežim cvećem, svećama, srećnim slikama kako bi u budućnosti uživali u dobrobitima. Savetuje se da se igrate brojem devet, odnosno, bilo bi poželjno da grupišete predmete: na primer, devet sveća ili devet slika.

Tradicionalni kineski "lek" koji će u budućnosti doneti vama i vašoj porodici blagostanje, harmoniju i bolju finansijsku situaciju je kristalno drvo u boji ametista ili citrina. Možete ga naći u bolje opremljenim prodavnicama za opremanje kuće.

Severozapadna kuća - ljubav i obrazovanje

U ovom polju, nemojte nikako koristiti vatrene ili metalne feng šui elemente i boje. Plava i crna su dobre boje za ovo polje, kao i vibrantno zelene biljke. Figurica Či Lina (polu zmaj polu konj) je tradicionalan feng šui lek protiv negativne energije, ali i sveže cveće je u ovom polju dobrodošlo.

Unesite porodične slike, detalje koji simbolišu ljubav. Za obilje pozitivne energije i jaku ljubav figurice mandarinske patke će vam u tom pomoći. Mandarinske patke su simbol vernosti i braka. One, kada pronađu partnera, ostaju s njim do kraja života. Upravo zato je statua ili slika s ovim slatkim bićima u paru idealan ukras za ovu oblast.

 

Izvor: Lovesensa

Pročitano 1446 puta Poslednji put izmenjeno četvrtak, 04 decembar 2014 10:34

Prijavljivanje/Registracija