sreda, 22 oktobar 2014 00:00

Televizor u spavaćoj sobi: da ili ne?

Objavila
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Da li je dobro imati televizor u bračnoj spavaćoj sobi, kakve to probleme može doneti.

Ti i tvoj dragi se dogovarate oko organizacije vašeg novog doma. On, naravno, predlaže da u spavaću sobu stavite i televizor… Da li je to dobra ideja?

Spavaća soba treba da bude prostorija namenjena za potpuni odmor i opuštanje. Televizor služi za razonodu, i ima puno onih koji se uspavljuju gledajući omiljeni program. Međutim, sem toga što bi idealna spavaća soba trebala da bude bez raznih tehničkih stvari u njoj  da bi bio potpuni mir i tišina, televizor može biti prepreka u odnosu između dvoje koji u toj sobi spavaju. Zašto?

Ako ste čitav dan zauzeti, imate malo slobodnog vremena za sami sebe, a još manje jedno za drugo, kada uveče konačno ležete zajedno, bilo bi dobro da to vreme posvetite samo vama. Iako ste umorni, tada bi trebalo da se potrudite makar da porazgovarate o onome što ste u toku dana doživeli ili ako vam se ne razgovara da radite… nešto drugo. No, ako je televizor upaljen, svakako će vam biti lakše da pustite mozak na pašu i da gledate pokretne slike koje ne zahtevaju nikakav napor. Muškarcima se ovo posebno sviđa jer je njima na kraju napornog radnog dana najviše potrebna tišina i utakmica ili nešto slično. To nije loša stvar, ali ako se ovo ponavlja iz večeri u veče, taj manjak komunikacije može postati mali problem u vašoj vezi.

Ukoliko si ti ta koja ne želi da ima televizor u sobi za odmor, porazgovaraj sa njim i otvoreno ga pitaj zašto to toliko želi. Ukoliko insistira, napravite kompromis. U sobi u kojoj planirate da stoji ta sprava (npr. u dnevnoj), stavite i neki udoban kauč na kojem bi on mogao nekada da zaspi ispred televizora, kada ima želju za tim. Moraš razumeti da mu nekada nije ni do čega, i samo želi da se opusti uz neki zabavan program.

Ako  ipak odlučite da vam televizor neće smetati u sobi u kojoj spavate, pod pretpostavkom da ne volite da gledate isti program i da vas ne interesuju iste stvari, unapred se dogovorite otprilike ko kada ima pravo da bira šta će se gledati, da biste izbegli eventualna prepiranja.

U svakom slučaju, razgovorom dođite do rešenja, kompromisa koji će biti povoljan za obe strane.

Izvor: onaproblem.com

Pročitano 1477 puta

Prijavljivanje/Registracija