sreda, 22 oktobar 2014 00:00

UVEK SREĐENA: Koliko košta biti žena?

Objavila
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Da bi izgledala dobro, žena mora stalno da se šminka, sređuje i neguje. Međutim, to sve i nije tako jednostavno kao što izgleda s obzirom na to da iziskuje kako vreme, tako i novac.

Lepota je ne samo bolna, već i skupa. Žena koja vodi računa o sebi i svom telu zna koliko košta svakodnevno negovanje i sređivanje. Ne postoji dama koja svoj dan može da zamisli bez šminke, kremica i preparata za negovanje, a svi znamo da to i te kako iziskuje i vreme i novac.

Istraživanja koja su rađena u Velikoj Britaniji u saradnji sa više od 2.000 žena pokazala su daprosečan ženski neseser sadrži 14 proizvoda, od kojih su ženama najvažnijimaskara, ajlajner i korektor za podočnjake.

Čak 28 odsto žena je priznalo kako nigde iz kuće ne izlazi bez svog nesesera, što svedoči o tome koliko su dame zavisne o šminkanju i kozmetici.

S obzirom na veliki broj “neophodnih” proizvoda za ulepšavanje koje žene koriste,prosečna vrednost damskog nesesera je više od 12.000 dinara, a čak 52 odsto žena je priznalo kako nove proizvode kupuju na svaka tri meseca.

Ova studija je potvrdila teoriju da lepota i te kako zna da košta, a među proizvodima bez kojih žene ne mogu da zamisle izlazak iz kuće se nalaze maskara, ajlajner, korektor,rumenilo, sjaj za usta, puder, karmin, bronzer, senka i olovka za oči.

(T. Milić) http://www.telegraf.rs/

 

Pročitano 1298 puta

Prijavljivanje/Registracija