utorak, 11 novembar 2014 00:00

7 pogrešnih načina češljanja kose

Objavila
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Možda ste imajući problema s kosom probali sa raznoraznim šamponima i pakovanjima, ali, da li ste razmišljali da možda samo grešite u načinu na koji raščešljavate kosu?

 OD KORENA DO VRHA

Ovo je potpuno pogrešno zato što na taj način izvlačite dlaku iz folikula, kidajući je. Stavite češalj nekoliko santimetara od kraja kose i krenite da se češljate, kao da je češljate sloj po sloj.

 

ČEŠLJANJE MOKRE KOSE

Kosa se teže raščešljava kad je potpuno mokra. Ostavite je da se malo osuši pa onda počnite sa čepljanjem.

 

KRATKA ČETVRTASTA ČETKA

Kratka četvrtasta četka sa bodljama nije najzgodnija ako želite da razmrsite kosu. Za ovu svrhu bolji je češalj sa retkim zupcima, ali pre češljanja nanesite sprej za tanku dlaku, losion ako je dlaka srednje debljine i kremu za gustu kosu.

 

PREDUGO ČEŠLJANJE

Zaboravite stare filmove u kojima holivudske dive sede ispred ogledala i dugo češljaju kosu brojeći do 100. Suviše češljanja može da dovede do lomljenja dlake. Obratite više pažnje na kvalitet četke ili češlja.

 

POGREŠNA ČETKA

Možda grešite i u izboru četke. Četke sa prirodnim čekinjama mnogo nežnije deluju na kosu nego četke sa sintetičkim bodljama. Prirodne četke bolje raspoređuju prirodna ulja na kosi.

 

PRLJAVE ČETKE

Kao što je potrebno da povremeno operete četke za šminkanje, tako je potrebno oprati i češalj i četku. Kad perete četku, prvo odstranite dlake sa nje a onda je stavite pod vrelu vodu. Možete upotrebiti i šampon ili sapun. Kad je dobro isperete, ostavite je na peškir da se osuši.

 

STATIČKI ELEKTRICITET

Često četkanje kose može dovesti do pojave statičkog elektriciteta. Zato je pre češljanja potrebno da našpricate vodom kosu. Ili možete staviti malo ulja za kosu na prste i njima proći kroz kosu.

Izvor: blic.rs

Pročitano 1434 puta Poslednji put izmenjeno utorak, 11 novembar 2014 16:56

Prijavljivanje/Registracija