nedelja, 23 novembar 2014 19:12

Ombre, sombre, flambojaž, balajaž nijansiranje kose

Objavila
Ocenite ovaj članak
(3 glasova)

Za ombre su svi već odavno čuli. Kao potpuni hit proleća pomenuli smo sombre (soft ombre). A znate li šta su flambojaž i balajaž? I po čemu se ova 4 atraktivna i trendy nijansiranja kose zapravo razlikuju?

 Nijansiranje kose nikada nije bilo popularnije

Ombre – početak svega

Ombre je nijansiranje kose sa postepenim ali vidljivom razlikom boje od tamnog korena ka svetlim krajevima. Nastao je u Holivudu kada su glumice između snimanja dva filma, zbog promene imidža, puštale svoju prirodnu boju kose. Frizeri su se tada dosetili da kosu između izrastka i krajeva iznijansiraju da ne bi izgledala neuredno.

Ostalo je već istorija. Ombre ili dyp die je postao toliko popularan da trend ovog nijansiranja kose ne jenjava. Ombre se ne odnosi samo na prirodnu boju kose gde su krajevi posvetljeni ili na braon nijanse. Na smeđoj kosi možete imati ombre kesten, crvenkaste ili bakarne nijanse.

Iz ombre nijansiranja nastali su Sombre, Blajaž i Flambojaž

Sombre (soft ombre)

Sombre je “mekši” tj. ombre sa nežnijim prelazom. Razlika između boje u korenu u krajevima je manja i izgleda prirodnije od ombre nijansiranja. Kontrast nijansi od korena do krajeva je manji nego što je to kod ombre nijansiranja kose.

 

Balajaž (balajaž ombre)

Balajaž predstavlja nijansiranje kose bez precizno određenog mesta pramnenovima i namenjen je damama koje žele što prirodnije nijansiranje kose sa malo kontrasta. Pošto je reč o pramenovima, ne mora se raditi cela kosa, već i samo par pramenova. Čisto da se da druga dimnezija i osenči kosa. Balajaž je mnogo blaži nego ombre, ali se primećuje nijansiranje.

 

Flambojaž

Flambojaž je tehnika koja predstavlja kombinaciju ombre i balajaž tehnike nijansiranja kose gde se koristi lepljiva folija za pramenove koja odvaja tačno onoliko kose koliko je potrebno za postizanje mekih pramenova. Osmišljena je od Davines tima i omogućava da se uz pomoć folija precizno odredi količina kose koja će se nijansirati.

Flambojaž pramenovima se postiže efekat sunca u kosi i odličan je ako želite da osvežite svoj izgled sa nijansom koja je malo svetlija od boje kose koju trenutno imate.

Izvor: lepotica.rs

Pročitano 5147 puta Poslednji put izmenjeno nedelja, 23 novembar 2014 19:23

Medije

Prijavljivanje/Registracija